Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

borturizmus és borgasztronómia szakirányú továbbképzési szak

h, 2014/10/06 - 10:57 -- admin
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kar: 
Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar
Képzésterület: 
Gazdaságtudományok
Képzés neve: 
borturizmus és borgasztronómia szakirányú továbbképzési szak
Aktiválva: 
A képzés elérhető
Képzési idő (félév): 
3
Irányszám: 
15<20
Teljes költség: 
115 000
Képzési mátrix: 
Szakirányú továbbképzés (SZ), Levelező, Költségtérítéses
Felvételi követelmények/vizsgatárgyak: 

felsőoktatásban megszerzett oklevél/diploma

Szakfelelős: 
Dr. Máté Andrea, adjunktus
Képzés célja: 

A továbbképzés célja, hogy a hallgatók elsajátítsák azokat az ismeretanyagokat, készségeket, magatartásformákat, amelyek szükségesek a borturizmusban és borgasztronómiában végzett eredményes tevékenységhez. A szakirányú továbbképzés betekintést nyújt a turizmus alapjaiba, a hazai és európai bortermelés természeti, gazdasági, piaci sajátosságaiba. A képzés során a hallgatók megismerhetik a vidéki, agro- és borturizmus komplex rendszerét, annak társadalmi, gazdasági jelentőségét, a borturizmus és a bormarketing kapcsolódási pontjait. Speciális ismereteket szereznek a bor gyakorlati kóstolása, felszolgálása és gasztronómiai felhasználása terén. A hallgatóknak meg kell szerezniük a pályázati rendszerben való eligazodáshoz, a menedzsment feladatok ellátásához szükséges komplex látás-módot, problémamegoldó és kommunikációs készséget.

Főbb tárgyak: 

Alapozó ismeretek: Turizmus rendszere, Turizmusföldrajz, Szálláshelyi alapismeretek, Vendéglátó alapismeretek, Utazás- és rendezvényszervezés, Turisztikai termékfejlesztés, Vállalkozási ismeretek, Turizmus marketing Borturisztikai ismeretek: Szőlészeti, borászati alapismeretek, Magyarország borvidékei és borturizmusa, Európa borvidékei és borturizmusa, Bormarketing, borkereskedelem Gasztrokulturális ismeretek: Bor, életmód, filozófia, művészet; Terroir-termékek, Italismeret, Ételismeret, Bor és gasztronómia, Értékesítés, Borgasztronómiai rendezvényszervezés, Érzékszervi fejlesztés Gyakorlati ismeretek: Borúti menedzsment, Üzleti kommunikáció, E-marketing a turizmusban, Szakmai nyelv, Pályázatírás, Szakmai gyakorlat

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: 
Borturizmus és borgasztronómia szaktanácsadó
Elhelyezkedési lehetőségek: 

Borúti menedzsmenteknél. , önkormányzati turisztikai szervezeteknél. , speciális turisztikai

Elérhetőségek: 

PTE Illyés Gyula Kar