Pécsi Tudományegyetem

PTE - Felvételizőknek

 

 

Felvételi magazin

Építőmérnöki

h, 2014/10/06 - 10:57 -- admin
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kar: 
Műszaki és Informatikai Kar
Képzésterület: 
Műszaki
Képzés neve: 
Építőmérnöki
Aktiválva: 
A képzés elérhető
Képzési idő (félév): 
8
Irányszám: 
ANA, ANK: 5<50 ALA, ALK: 5<20
Teljes költség: 
210 000 Ft/félév
Képzési mátrix: 
Alapképzés (A), Nappali, Államilag támogatott
Alapképzés (A), Nappali, Költségtérítéses
Alapképzés (A), Levelező, Államilag támogatott
Alapképzés (A), Levelező, Költségtérítéses
Felvételi követelmények/vizsgatárgyak: 

Matematika és biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. szakmai előkészítő tárgy

Szakfelelős: 
Dr. Csébfalvi Anikó
Képzés célja: 

Az építőmérnök BSc képzés célja felkészült, nyelvtudással rendelkező alapdiplomás építőmérnökök képzése, akik alkalmasak építési, fenntartási és üzemeltetési, vállalkozási és szakhatósági feladatok ellátására, a képzésnek megfelelő tervezési és egyszerűbb fejlesztési feladatok önálló megoldására és bonyolultabb tervezési munkákban való közreműködésre. A tervezői és a vezető tervezői jogosultság az előírt gyakorlati idő után az elvégzett ágazat és azon belüli szakiránynak megfelelően a szakmai kamarák elvárásainak teljesítésével megszerezhető. Az új, 240 kredit rendszeren alapuló (8 féléves) „építőmérnök” alapképzés kiváltja a korábbi építőmérnöki főiskolai szintű képzéseket.

Felvételi Információk / Jelentkezési feltételek: 

www.felvi.mik.pte.hu Felvétel feltétele: érettségi bizonyítvány, érettségi tanúsítvány, középiskolai bizonyítványTöbbletpontokat igazoló és egyéb, jelentkezéshez kapcsolódó dokumentumok: felsőfokú oklevél, felsőoktatási szakképzés igazolása, fogyatékosság igazolása, gyermekgondozás igazolása, hátrányos helyzet igazolása, nyelvvizsgát igazoló dokumentum, OKJ bizonyítvány, sporteredmény igazolása, tanulmányi, művészeti versenyeredmény igazolása

Képzési jellemzők: 
Szakirányok és specializációk: 

Közlekedési létesítmények, magasépítési

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: 
Építőmérnök
Elhelyezkedési lehetőségek: 

Kellő szakmai gyakorlat után tervezői jogosultság az elvégzett ágazat és szakiránynak megfelelően. Kellő szakmai gyakorlat után tervezői jogosultság a többi ágazat és szakirány tekintetében. Műszaki vezetői tevékenység az építőmérnöki szakma teljes területén. Építési műszaki ellenőri tevékenység az építőmérnöki szakma teljes területén. Építési. , fenntartási és üzemeltetési. , vállalkozási és szakhatósági feladatok ellátása az építőmérnöki szakma teljes területén. Településmérnöki és településüzemeltetési feladatok ellátása az önkormányzatok területén. Egyszerűbb fejlesztési feladatok önálló megoldása az elvégzett ágazat és szakiránynak megfelelően. Irányítás mellett érdemi mérnöki közreműködés bonyolultabb tervezési munkákban. Kellő tanulmányi eredmény és/vagy felvételi vizsga után részvétel az MSc képzésben.

Elérhetőségek: 

PTE Műszaki és Informatikai Kar
Építőmérnök Tanszék/ Műszaki és Smart Technológiák Intézet
vanya.csilla@mik.pte.hu
fulop.attila@mik.pte.hu