Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

A felvételi eljárás általános szabályai

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A 2018 szeptemberben induló képzésekre vonatkozó általános felvételi eljárás legfontosabb tudnivalói 2017 őszén várhatóak.

Eljárás

Szeptemberben induló alapképzésekre, osztatlan mesterképzésekre, mesterképzésekre vonatkozik.

Jelentkezési időszak kezdete:

Jelentkezési határidő várhatóan:

Hány helyre lehet jelentkezni?

Legfeljebb hat jelentkezési helyre.

 

A jelentkezés módja

A magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásra történő jelentkezés elektronikusan történik honlapunk E-felvételi szolgáltatásán keresztül.

Az E-felvételi felületén az adatokat webes felületen kell rögzíteni. Az E-felvételit honlapon történt regisztráció után lehet használni.

Mivel a felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelem kitöltésével kapcsolatos minden folyamat webes kapcsolaton keresztül történik, illetve számos visszaigazoló és figyelmeztető üzenet az e-jelentkező által megadott elektronikus levélcímre érkezik, melyhez javasoljuk, hogy kizárólagos hozzáférése csak a jelentkezőnek legyen, ellenkező esetben jelentkezését érdemben befolyásoló információk veszhetnek el!

Figyelem! Fontos, hogy rendszeresen figyeljék a 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás alatt a jelentkezés során megadott e-mail postafiókjukat, hiszen oda érkeznek hivatalos értesítések, felszólítások, tájékoztatások!

A legfontosabb tanácsok a jelentkezéshez!

  • Csak a 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos meghirdetései alapján és az erre szolgáló elektronikus felületen jelentkezzen!
  • A Tájékoztató felsőoktatási felvételi eljárásra, illetve az intézményi meghirdetésekre vonatkozó információit feltétlenül olvassa el!
  • A jelentkezési határidőig rendelkezésre álló dokumentumokat töltse fel az E-felvételi rendszerén keresztül, illetve csatolja jelentkezéséhez!
  • Készítsen fénymásolatot a hitelesítő adatlapról és a befizetést igazoló eredeti átutalási bizonylatot őrizze meg!
  • Amennyiben nem Ügyfélkapun keresztül hitelesíti a jelentkezését, a hitelesítő adatlapot ajánlott küldeményként adja fel!

A jelentkezési határidőt követően jelentkezést nem lehet benyújtani!

 

(felvi.aok.pte.hu)