Pécsi Tudományegyetem

PTE - Felvételizőknek

 

 

Felvételi magazin

A felvételi eljárás általános szabályai

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A 2017. szeptemberben induló képzésekre vonatkozó általános felvételi eljárás legfontosabb tudnivalói:

 

Eljárás

Szeptemberben induló alapképzésekre, osztatlan mesterképzésekre, mesterképzésekre vonatkozik

 

Jelentkezési időszak kezdete

2016. december 31.

 

Jelentkezési határidő várhatóan

2017. február 15.

  

Hány helyre lehet jelentkezni?

Legfeljebb hat jelentkezési helyre.

 

A jelentkezés módja

A magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásra történő jelentkezés elektronikusan történik honlapunk E-felvételi szolgáltatásán keresztül.

Az E-felvételi felületén az adatokat webes felületen kell rögzíteni. Az E-felvételit honlapon történt regisztráció után lehet használni.

Mivel a felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelem kitöltésével kapcsolatos minden folyamat webes kapcsolaton keresztül történik, illetve számos visszaigazoló és figyelmeztető üzenet az e-jelentkező által megadott elektronikus levélcímre érkezik, melyhez javasoljuk, hogy kizárólagos hozzáférése csak a jelentkezőnek legyen, ellenkező esetben jelentkezését érdemben befolyásoló információk veszhetnek el!

Figyelem! Fontos, hogy rendszeresen figyeljék a 2017.  évi általános felsőoktatási felvételi eljárás alatt a jelentkezés során megadott e-mail postafiókjukat, hiszen oda érkeznek hivatalos értesítések, felszólítások, tájékoztatások!

A 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési időszakában – azaz 2016. december 31. és 2017. február 15. között – az E-felvételi kizárólag jelentkezésre és a jelentkezés hitelesítésére szolgál (e-jelentkezés). A 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás ezt követő szakaszában – az adatfeldolgozási folyamat befejezésével – pedig az e-ügyintézés keretében a jelentkezésével kapcsolatos folyamatos online tájékoztatás, illetve az ügyintézési funkciók (pl. adatmódosítás, sorrendmódosítás, betekintés a személyes adatokba, jelentkezésekbe, pontszámokba) érhetők el.

A legfontosabb tanácsok a jelentkezéshez:

  1. Csak a 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos meghirdetései alapján és az erre szolgáló elektronikus felületen jelentkezzen!

  2. A Tájékoztató felsőoktatási felvételi eljárásra, illetve az intézményi meghirdetésekre vonatkozó információit feltétlenül olvassa el!

  3. A jelentkezési határidőig rendelkezésre álló dokumentumokat töltse fel az E-felvételi rendszerén keresztül, illetve csatolja jelentkezéséhez!

  4. Készítsen fénymásolatot a hitelesítő adatlapról és a befizetést igazoló eredeti átutalási bizonylatot őrizze meg!

  5. Amennyiben nem Ügyfélkapun keresztül hitelesíti a jelentkezését, a hitelesítő adatlapot ajánlott küldeményként adja fel!

 

A jelentkezési határidőt követően jelentkezést nem lehet benyújtani!

 

(felvi.aok.pte.hu)