Pécsi Tudományegyetem

PTE - Felvételizőknek

 

 

Felvételi magazin

A felvételi eljárás általános szabályai

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A 2018 szeptemberben induló képzésekre vonatkozó általános felvételi eljárás legfontosabb tudnivalói 2017 őszén várhatóak.

 

Eljárás

Szeptemberben induló alapképzésekre, osztatlan mesterképzésekre, mesterképzésekre vonatkozik

 

Jelentkezési időszak kezdete

 

Jelentkezési határidő várhatóan

Hány helyre lehet jelentkezni?

Legfeljebb hat jelentkezési helyre.

 

A jelentkezés módja

A magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásra történő jelentkezés elektronikusan történik honlapunk E-felvételi szolgáltatásán keresztül.

Az E-felvételi felületén az adatokat webes felületen kell rögzíteni. Az E-felvételit honlapon történt regisztráció után lehet használni.

Mivel a felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelem kitöltésével kapcsolatos minden folyamat webes kapcsolaton keresztül történik, illetve számos visszaigazoló és figyelmeztető üzenet az e-jelentkező által megadott elektronikus levélcímre érkezik, melyhez javasoljuk, hogy kizárólagos hozzáférése csak a jelentkezőnek legyen, ellenkező esetben jelentkezését érdemben befolyásoló információk veszhetnek el!

Figyelem! Fontos, hogy rendszeresen figyeljék a 2018.  évi általános felsőoktatási felvételi eljárás alatt a jelentkezés során megadott e-mail postafiókjukat, hiszen oda érkeznek hivatalos értesítések, felszólítások, tájékoztatások!

A

A legfontosabb tanácsok a jelentkezéshez:

  1. Csak a 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos meghirdetései alapján és az erre szolgáló elektronikus felületen jelentkezzen!

  2. A Tájékoztató felsőoktatási felvételi eljárásra, illetve az intézményi meghirdetésekre vonatkozó információit feltétlenül olvassa el!

  3. A jelentkezési határidőig rendelkezésre álló dokumentumokat töltse fel az E-felvételi rendszerén keresztül, illetve csatolja jelentkezéséhez!

  4. Készítsen fénymásolatot a hitelesítő adatlapról és a befizetést igazoló eredeti átutalási bizonylatot őrizze meg!

  5. Amennyiben nem Ügyfélkapun keresztül hitelesíti a jelentkezését, a hitelesítő adatlapot ajánlott küldeményként adja fel!

 

A jelentkezési határidőt követően jelentkezést nem lehet benyújtani!

 

(felvi.aok.pte.hu)