Pécsi Tudományegyetem

PTE - Felvételizőknek

 

 

Felvételi magazin

Közgazdaságtudományi Kar

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Az alábbiakban olyan lehetőségre hívjuk fel a figyelmét, amelyel jobban megismerheti mivel foglalkozunk, hol és hogyan töltjük el a mindennapokat. Emellett szeretnénk felhívni figyelmét a Kar által kínált ösztöndíjlehetőségre és a kormányzati támogatás lehetőségére is.

„Pécsiközgáz Alma Mater Komplex Ösztöndíj Program"

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése a hallgatók támogatására egy több részből álló intézkedés-csomagot dolgozott ki „Pécsiközgáz Alma Mater Komplex Ösztöndíj Program" néven.

Mi is ez a program pontosan?

Ha felvételt nyertél a PTE Közgazdaságtudományi Karának valamely szakára önköltséges képzésre, tanulmányi és/vagy szociális alapon megítélt díjfizetési kedvezményben, vállalati ösztöndíjban, illetve kollégiumi támogatásban részesülhetsz.

AM Tanulmányi kedvezmény
támogatható hallgatók száma: kb. 30 fő

Az AM tanulmányi kedvezmény automatikusan kerül megállapításra. Ez azt jelenti, hogy nem kell pályázni, hanem minden egyes szakon automatikusan megkapja a hallgatóknak az a 10%-a, akik a felvételi pontjaikat, illetve a (későbbiekben) előző félévi tanulmányi átlagukat tekintve a legjobb eredményeket érik el. Az önköltség díjának tanulmányi kedvezménye 50%. A támogatást minden szemeszterben felülvizsgálja a Kar.

Szakmai gyakorlati kedvezmény

Amennyiben a képzés 7., szakmai gyakorlati félévében a Kar által meghirdetett szakmai gyakorlati helyen végzed a gyakorlatot, abban a szemeszterben az önköltségnek szintén csak az 50%-át kell fizetned.

AM szociális kedvezmény
támogatható hallgatók száma: a támogatások mértékétől függően kb.  20-60 fő

Az AM szociális kedvezmény pályázat útján kerül megállapításra. A támogatásokról a kar hallgatókból és oktatókból álló Diákjóléti Bizottsága dönt. A támogatás mértéke az önköltség díjának max. 50%-a. A támogatás egy szemeszterre szól és minden félévben újra pályázható.

Kollégiumi támogatás
támogatható hallgatók száma: kb.30 fő

A PTE KTK az egyetem kollégiumi helyeinek egy részével saját maga rendelkezik. A Kar vezetése úgy döntött, hogy a teljes keretét kihasználja és így kb. 30 hallgató számára a kollégiumi helyet kedvezményesen biztosítja. A kollégiumi támogatásra is pályázni kell, odaítélése szintén a szociális helyzet alapján történik és egy adott félévre szól.

Vállalati ösztöndíj
támogatható hallgatók száma: a támogató vállalat határozza meg

A vállalati ösztöndíjakat a Kar vállalati partnerei ajánlják fel. Ennek megfelelően ők határozzák meg, hogy milyen szempontok szerint (pl. kiemelkedő tanulmányi vagy sportteljesítményért, közéleti tevékenységért, stb.), mekkora összeggel és milyen formában (ösztöndíj, gyakornoki munka, stb.) kívánnak támogatást nyújtani. A támogatások esetiek és minden esetben pályázni kell rájuk.

Részletfizetési kedvezmény

Ez egy fizetési könnyítés: a félévi költségeket négy részletben fizetheted, ami a gyakorlatban nagyjából havi kevesebb, mint 50ezer forint befizetését jelenti.

Garantált ár

Ha a mintatanterv szerint végzed a tanulmányaidat - vagyis a meghatározott tárgyakat, krediteket a tantervben meghatározott rend szerint teljesíted, nem halasztasz, nem passziváltatsz félévet és a tanulmányaidat a normál képzési időben befejezed - garantáljuk az árat a képzés idejére: az önköltség mértéke számodra nem változik.

Fontos!

A kapott támogatások összesített mértéke nem haladhatja meg az önköltség mértékének 100%-át - vagyis nem ezzel fogsz pénzt keresni J

Amennyiben akár tanulmányi, akár szociális kedvezményt kaptál, a részletfizetési kedvezményt már nem veheted igénybe.

Ha kérdésed van, ne habozz, bátran keress bennünket! Segítünk!

 

Kapcsolat:

PTE KTK Tanulmányi Osztály
email: felveteli@ktk.pte.hu
tel: 72 / 501 599 / 23258, 23165, 23159
skype: Pécsiközgáz Infopont
web: ktk.pte.hu
facebook.com/ptektk

További információk:

http://ktk.pte.hu/felvetelizok/tamogatasok/pecsi-kozgaz-alma-mater-osztondij-program