Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

diplomás nyirokterapeuta

h, 2014/10/06 - 10:57 -- admin
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kar: 
Egészségtudományi Kar
Képzésterület: 
Orvos- és egészségtudományi
Képzés neve: 
diplomás nyirokterapeuta
Aktiválva: 
A képzés elérhető
Képzési idő (félév): 
2
Irányszám: 
Pécs L:20<30, Zeg L: 20<30
Teljes költség: 
140000
Képzési mátrix: 
Szakirányú továbbképzés (SZ), Levelező, Költségtérítéses
Felvételi követelmények/vizsgatárgyak: 

-

Képzés célja: 

A szakirányú továbbképzés képzés célja olyan speciális ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik megfelelő elhivatottsággal, a beteg vagy egészségkárosodott emberekkel foglalkozóktól elvárható emberi és etikai magatartással, nagyfokú hivatás - és felelősségtudattal rendelkeznek. Képesek vagy képesek lesznek a korábbi és jelen képzés során megszerzett társadalomtudományi, orvos-egészségügyi elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában, ezt folyamatosan bővítve szakterületük folyamatos, magas szintű művelésére, magyar és idegen nyelvű szakirodalom folyamatos tanulmányozására, ismereteik fejlesztésére. Továbbá a képzés célja olyan szakemberek képzése, akik önállóan vagy orvosi javaslatra az elsődleges vagy másodlagos nyirokkeringési zavarokat felismerni és kezelni képesek. Ez egy hosszú távú program, hiszen a betegeket életük végéig kísérik, effektív terápia, fenntartó kezelés vagy gondozás formájában. Mindehhez a nyirokélettani-, anatómiai-, patológiai-, patofiziológiai-, klinikai elvi alapokat-, a kezelések gyakorlati lépéseit ismerő és alkalmazni tudó szakemberekre van szükség.

Felvételi Információk / Jelentkezési feltételek: 

A kar által meghirdetett feltételek szerint.Kiket várunk?A diplomás nyirokterapeuta szakirányú továbbképzési szakra történő felvétel feltétele orvos- és egészségtudományi képzési területen legalább felsőfokú alapképzésben (BA/BSc) szerzett ápoló vagy gyógytornász oklevél. Levelező képzés esetén a felsőfokú végzettséget igazoló oklevél megszerzése után a jelentkezőknek legalább 1 éves klinikai tárgyú osztályon vagy szakrendelésen eltöltött szakmai gyakorlattal kell rendelkeznie.

Képzési jellemzők: 

A képzési idő 2 szemeszter. Az oklevél megszerzéséhez szükséges kreditek száma: 60 kredit.
A képzés levelező munkarendben szemeszterenként 3-4 alkalommal egybefüggő konzultáció keretében történik. A képzés összóraszáma levelező munkarendben: 235 óra.
Az elmélet és gyakorlat aránya a képzésben: 39%-61%.

Főbb tárgyak: 

Társadalomtudományi modul: 10 kreditEzen modul keretében kapnak szerepet azok a társadalomtudományi ismeretek, melyek aktuálisan a betegellátáshoz, speciálisan a jó- vagy rosszindulatú betegségen átesett - vagy fizikai károsodásból felépülő beteg ellátásához, rehabilitációjához kapcsolódnak.Egészségtudományi modul – limfológia: 28 kreditA hallgatók ebben a modulban ismereteket szereznek azokról a legfontosabb orvosi szakterületekről, melyek megértése elengedhetetlen a nyirokkeringési zavarok kialakulásának megértéséhez, a nyirokkeringési zavarok kezelési tervének felállításához. Itt kerülnek ismertetésre az alapvetően fontos anatómiai, élettani, biokémiai, biofizikai, patológiai ismeretek mellett, azok a klinikai szakismeretek, melyek a nyirokkeringési zavarok kialakulásával összefüggésbe hozhatók.Egészségtudományi modul – klinikai ismeretek: 22 kreditEbben a modulban részletes ismereteket kapnak a hallgatók azokról az orvosi, elsősorban szervezési, klinikai, diagnosztikai, sebészeti, onkológiai, gondozási módszerekről, melyek a korai diagnózist illetve az élethosszig tartó gondozást, ápolást és rehabilitációt biztosítják. Olyan klinikai ismeretek elsajátítása szükséges, melyek azokat a betegségeket és kezelési módszereket mutatják be, melyek végeredménye a nyirokkeringési zavar.Szakdolgozat: 0 kredit

Szakirányok és specializációk: 

-

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: 
Diplomás nyirokterapeuta
Elérhetőségek: 

Bővebb információ a Tanulmányi Osztályon (cím: 7621 Pécs, Mária u. 5-7. tel.: (72) 251-146; Fax: 72/501-628 e-mail: info@etk.pte.hu) kérhető, illetve a kar honlapján, a www.etk.pte.hu címen található.

További információk/Megjegyzés: 

Az itt közölt információk tájékoztató jellegűek, az alapszakok/szakirányok indítási helyeit, indításának minimális hallgatói létszámait, a csatolandó dokumentumokat és a felvétel egyéb követelményeit a felvi.hu weboldal tartalmazza.A feltüntetett költségtérítési összeg félévre vonatkozó, tájékoztató jellegű adat.