Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

fogorvos

h, 2014/10/06 - 10:57 -- admin
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kar: 
Általános Orvostudományi Kar
Képzésterület: 
Orvos- és egészségtudományi
Képzés neve: 
fogorvos
Aktiválva: 
A képzés elérhető
Képzési idő (félév): 
10
Irányszám: 
50
Teljes költség: 
1350000
Képzési mátrix: 
Egységes, osztatlan képzés(O), Nappali, Államilag támogatott
Egységes, osztatlan képzés(O), Nappali, Költségtérítéses
Felvételi követelmények/vizsgatárgyak: 

Érettségi vizsgatárgak:Kötelezően választandó tárgy biológia (emelt szinten) és kémia (emelt szinten) vagy fizika (emelt szinten)

Szakfelelős: 
Dr. Nagy Ákos Károly. , egyetemi docens
Felvételi Információk / Jelentkezési feltételek: 

A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet 15.§ (6) bekezdésében foglaltak alapján a Kar az osztatlan képzésekre jelentkező, az orvos- és egészségtudományi területen osztatlan képzésben Magyarországon felsőfokú oklevelet szerzettek az emelt szintű érettségi követelménytől való eltekintéssel is rangsorolhatók, mentesülnek az emelt szintű érettségi vizsgák letétele alól. Ebben az esetben kizárólag a korábban orvos- és egészségtudományi területen osztatlan képzésben szerzett felsőfokú oklevél 200 pontot ér, annak megkettőzésével, valamint a Korm. rendelet 20-21. §-ban meghatározott többletpontok hozzáadásával kerül meghatározásra az összpontszám. Az összpontszám megállapításakor a pontszámokat duplázzák, és ahhoz adják hozzá az esetleges többletpontokat.A jelentkezés és a felvétel sajátos feltételeiA hallgatói jogviszony létesítésének feltétele (a sikeres felvételi eljárást követően) az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmasság vizsgálatáról és minősítéséről szóló 40/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet értelmében az általános orvosfogorvos és gyógyszerész  osztatlan mesterképzési szakokon a Pécsi Tudományegyetem által, az Intézmény Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központjában szervezett orvosi egészségügyi alkalmassági vizsgálaton való megfelelés.

Képzési jellemzők: 

Fogorvostudományi (16862)

Szakirányok és specializációk: 

Szakirányok és specializációk nincsenek. , azonban a hallgatók orientálódását későbbi választott szakterületük felé a választható tantárgyak rendkívül széles választéka elégíti ki.

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: 
fogorvos. A végzettség egyben doktori cím viselésére jogosít: doctor medicinae dentarie (dr. med. dent.) Magyar és latin nyelvű diplomát kapnak a végzett hallgatók.
Elhelyezkedési lehetőségek: 

Továbblépési lehetőségek:
PhD képzés - Doktori Iskolák és programok - http://www.felvi.aok.pte.hu/kepzeseink/doktori-iskolak-es-programok
Szakfogorvos (rezidens) képzés - Szak és Továbbképző Igazgatóság - http://szti.pte.hu/

Elérhetőségek: 

Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar
Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda
7624 Pécs, Szigeti út 12., IV. emelet
Tel: 72/536 001/3119
info@aok.pte.hu
felvi.aok.pte.hu