Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Gyakorlatvezető mentortanár

h, 2014/10/06 - 10:57 -- admin
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kar: 
Bölcsészettudományi Kar
Képzésterület: 
Pedagógusképzés
Képzés neve: 
Gyakorlatvezető mentortanár
Aktiválva: 
A képzés jelenleg nem elérhető
Képzési idő (félév): 
2
Irányszám: 
10-30 fő
Teljes költség: 
170.000 Ft / félév
Képzési mátrix: 
Szakirányú továbbképzés (SZ), Levelező, Költségtérítéses
Felvételi követelmények/vizsgatárgyak: 

-

Képzés célja: 

A megújuló tanárképzésben a mentortanár képzés célja a pedagógiai kultúra megerősítése, amelynek segítségével a tanárjelöltek nyitottak lesznek a tanult és alkalmazott módszerek folytonos felülvizsgálatára és megújítására, a nevelési folyamatok értékelésére, fejlesztésére, új kutatási irányok megfogalmazására. A képzés segítséget nyújt a gyakorlatvezető mentortanárok számára szükséges új hazai és nemzetközi kutatások megismeréséhez, illetve a tanári tevékenység során keletkező pszichés feszültségek kezeléséhez, a mentori szerep értelmezéséhez, a szakember mentális teherbíró képességének fenntartásához. A továbbképzés keretében a szakterületi ismeretek, valamint a pálya feladatainak megismertetése, a pedagóguskompetenciák fejlesztésére kerül sor. A cél, hogy a hallgató a tanulási és tanítási folyamattal, az inter/intraperszonális folyamatokkal, illetve a tanár értelmiségi szerepköréhez kapcsolódó kompetenciák fejlesztéséhez szükséges ismereteket elsajátítsa

Felvételi Információk / Jelentkezési feltételek: 

Jelentkezési feltételek: Pedagógusképzés, társadalomtudomány, természettudomány, bölcsészettudomány, valamint gazdaságtudományok képzési területen legalább alapképzésben (vagy korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett szakképzettség. A képzés indításának tervezett időpontja: A jelentkezési határidő januári kezdés esetén: január 15-ig, szeptemberi kezdés esetén: augusztus 30-ig. Jelentkezés a képzésre: jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével postai úton a PTE BTK Neveléstudományi Intézet 7623 Pécs, Ifjúság u. 6. címre vagy balazsovics.monika[kukac]pte.hu elektronikus postacímre.

Képzési jellemzők: 

Képzési idő: 2 félév Óraszám: 210 tanóra Az oklevél megszerzéséhez összegyűjtendő kreditpontok száma: 60.

Szakirányok és specializációk: 

Biológia Filozófia Földrajz Francia Informatika Kémia Magyar Matematika Német nemzetiségi Német nyelv és irodalom Olasz Romológia Testnevelés Történelem

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: 
gyakorlatvezető mentortanár
Elhelyezkedési lehetőségek: 

A mentori munkára való tudatos felkészülés eredményeképpen a gyakorlatvezető mentortanár - a pedagógusképző intézmény megbízásával es elvi útmutatásai szerint - a hallgatok közoktatási intézményben történő egyéni gyakorlatának szakvezetői feladatait. , illetve a mar diplomát szerzett gyakornokok körében az iskolavezetés megbízásából a pályakezdő pedagógusok szakmai szocializációját támogató feladatokat láthatja el.

Elérhetőségek: 

Pécsi Tudományegyetem - BTK Neveléstudományi Intézet 7624 Pécs Ifjúság útja 6. - B épület, B 120-as iroda Kapcsolattartó: Balázsovics Mónika ügyvivő szakértő balazsovics.monika[kukac]pte.hu Telefon: 06-72-503-600; mellék: 24510.