Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Helyi szociális politika szakirányú továbbképzési szak

h, 2014/10/06 - 10:58 -- admin
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kar: 
Bölcsészettudományi Kar
Képzésterület: 
Társadalomtudományi
Képzés neve: 
Helyi szociális politika szakirányú továbbképzési szak
Aktiválva: 
A képzés elérhető
Képzési idő (félév): 
2
Irányszám: 
10-25 fő
Teljes költség: 
magyar nyelvű képzés: 170.000 Ft/félév; angol nyelvű képzés: 300.000 Ft/félév
Képzési mátrix: 
Szakirányú továbbképzés (SZ), Levelező, Költségtérítéses
Felvételi követelmények/vizsgatárgyak: 

-

Szakfelelős: 
Dr. Szöllősi Gábor egyetemi tanár
Képzés célja: 

A képzést teljesítő szakemberek - az alapvégzettségüktől is függően - a szociális szolgáltatások tervezése, fenntartása, és működtetése, továbbá a szociális szakigazgatás feladatainak ellátása, valamint a szociális munka keretében alkalmazhatják a szakon megszerzett speciális kompetenciájukat. A képzés keretében megszerezhető ismeretek és készségek a fentieknél szélesebb körben is alkalmazhatók, így különösen az önkormányzati tervezésben, a helyi fejlesztési programok kivitelezésében, a civil szervezetek helyi kötődésű tevékenységében.

Felvételi Információk / Jelentkezési feltételek: 

A szak felvételének feltétele: Legalább alapképzésben (BA) - vagy annak megfelelő fokozat és szakképzettség birtokában-, bölcsészet, társadalomtudomány, gazdaságtudományok vagy jogi képzési területen szerzett diploma. Az angol nyelvű képzés választása esetén felsőfokú angol nyelvtudás szükséges. Jelentkezni a www.btk.pte.hu honlapról letölthető jelentkezési lappal lehet, mely mellé kérünk csatolni oklevélmásolatot és szakmai önéletrajzot; angol nyelvű képzés választása esetén a felsőfokú (C1) angol nyelvtudást igazoló dokumentum másolatát is. A felvételi beszélgetés időpontjáról - a jelentkezési határidőt követően - minden jelentkezőt írásban tájékoztatunk. A képzés min. 10 fő jelentkezése esetén indul. Jelentkezési határidő: 2018. július 30.

Képzési jellemzők: 

Levelező munkarendű, költségtérítéses szakirányú továbbképzés. A költségtérítés összege: magyar nyelvű képzés esetén 170.000,- / félév, angol nyelvű képzés esetén 300.000,- / félév. Konzultációk: 4 alkalom / félév(csütörtök du.-péntek) A képzési idő: 2 szemeszter A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 60 kredit

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: 
Helyi problémakezelő szociális szakember
Elhelyezkedési lehetőségek: 

A szakon szerezhető képesítés kiegészíti a képzést teljesítő szakemberek meglévő alapvégzettségét. Az alapvégzettséggel betölthető munkaköröket a hatályos jogszabályok határozzák meg. A szakirányú továbbképzési szakot elvégző szakemberek - az alapvégzettségüktől is függően - a szociális szolgáltatások tervezése. , fenntartása. , és működtetése. , továbbá a szociális szakigazgatás feladatainak ellátása. , valamint a szociális munka keretében alkalmazhatják a szakon megszerzett speciális kompetenciájukat. A szakemberek akár a közigazgatás vagy az önkormányzati igazgatás. , akár a közszektor által fenntartott szolgáltatások. , akár a piaci vagy a civil szektor keretében végezhetik a a képesítés jellegének megfelelő tevékenységüket.

Elérhetőségek: 

Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Szociális munka és Szociálpolitikai Tanszék, 7623 Pécs, Ifjúság u. 6. Kapcsolattartó: feher.lilla[kukac]pte.hu

További információk/Megjegyzés: