Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Ipari termék- és formatervező mérnök

h, 2014/10/06 - 10:57 -- admin
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kar: 
Műszaki és Informatikai Kar
Képzésterület: 
Műszaki
Képzés neve: 
Ipari termék- és formatervező mérnök
Aktiválva: 
A képzés elérhető
Képzési idő (félév): 
7
Irányszám: 
ANA, ANK: 5<35
Teljes költség: 
230 000 Ft/félév
Képzési mátrix: 
Alapképzés (A), Nappali, Államilag támogatott
Alapképzés (A), Nappali, Költségtérítéses
Felvételi követelmények/vizsgatárgyak: 

Rajz alkalmassági és matematika kötelező,és biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy egy szakmai előkészítő tárgy vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy.A képzési területen választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak:
elektronikai alapismeretek, építészeti és építési alapismeretek, faipari alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek, környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek,
közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika), közlekedési alapismeretek (közlekedés-üzemvitel).
A képzési területen választható ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak:
bányászat ismeretek, építőipar ismeretek, épületgépészet ismeretek, erdészet és vadgazdálkodás
ismeretek, élelmiszeripar ismeretek, faipar ismeretek, földmérés ismeretek, gépészet ismeretek,
informatika ismeretek, kertészet és parképítés ismeretek, kohászat ismeretek, könnyűipar ismeretek,környezetvédelem-vízgazdálkodás ismeretek, közgazdaság ismeretek, közlekedés ismeretek, közlekedésépítő ismeretek, közlekedésgépész ismeretek, mezőgazdasági gépész ismeretek,mezőgazdaság ismeretek, nyomdaipar ismeretek, optika ismeretek, rendészet ismeretek, távközlés ismeretek, villamosipar és elektronika ismeretek, vegyész ismeretek, vegyipar ismeretek.

Szakfelelős: 
Dr. Stampfer Mihály
Képzés célja: 

A képzés célja ipari termék és formatervező mérnökök képzése, akik alkalmasak ipari termékek tervezésére, gyártására és forgalmazására. Rugalmasan és hatékonyan tudnak reagálni a piacgazdaság kihívásaira. Képesek műszaki, esztétikai, humán, valamint gazdasági ismereteik és készségeik birtokában a termékfejlesztés valamennyi fázisában, önálló, alkotó munkára, továbbá a termékfejlesztés innovációs folyamatát, a termékfejlesztéshez szükséges tárgyi, szervezeti és emberi erőforrásokat, illetve a termék életpálya egyes ciklusait menedzselni, valamint kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához

Felvételi Információk / Jelentkezési feltételek: 

 www.felvi.mik.pte.hu  Felvétel feltétele: érettségi bizonyítvány, érettségi tanúsítvány, középiskolai bizonyítvány Többletpontokat igazoló és egyéb, jelentkezéshez kapcsolódó dokumentumok: felsőfokú oklevél, felsőoktatási szakképzés igazolása, fogyatékosság igazolása, gyermekgondozás igazolása, hátrányos helyzet igazolása, nyelvvizsgát igazoló dokumentum, OKJ bizonyítvány, sporteredmény igazolása, tanulmányi, művészeti versenyeredmény igazolása 

Képzési jellemzők: 

Érdekel az ipari termék és formatervezés és a számítógépes tervezés? Szeretnél többet tudni arról, hogyan járulhatsz hozzá ipari termék és formatervezés problémáinak megoldásához? Szeretnél igényes modellező laboratóriumban izgalmas alkotásokat létrehozni? Ha igen, akkor gyere az ipari termék és formatervező mérnöki alapképzési szakra! Elsajátíthatod, hogyan tudsz mérnökként részt venni a formatervezési eljárások tervezésében, kivitelezésében. Ismereteidet jól hasznosíthatod az ipari tervezői, szakértői, döntés előkészítési feladatok ellátásában, menedzseri tevékenységekben.

Szakirányok és specializációk: 

Ezen a képzésen nincs szakirány.

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: 
Ipari termék- és formatervező mérnök (Industrial Design Engineer)
Elhelyezkedési lehetőségek: 

Jelenleg a mérnöki diploma az egyik legkeresettebb a magyar gazdaságban. Az oktatás sokrétűsége és karaktere folytán már az alapszintű diploma is sok lehetőséget biztosít a végzés után a munkaerőpiacon; kis- és középméretű vállalatok. , nagyméretű ipari cégek termékfejlesztői és marketing-igényeinek kielégítésére egyaránt képesít.

Elérhetőségek: 

PTE Műszaki és Informatikai Kar
Mérnöki és Smart Technológiák Intézet/Gépészmérnök Tanszék
Dr. Vasváry-Nádor Norbert
vasvary.norbert@mik.pte.hu
https://felvi.mik.pte.hu/ipari-termek-es-formatervezo-mernoki-1

További információk/Megjegyzés: 

A pécsi képzés különlegességeGyakorlat orientált képzés, karunk a Dél - Dunántúl egyetlen műszaki felsőoktatási intézménye, ahol ipari termék és formatervezés területén diplomát szerezhetsz.