Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Irlandisztika tanulmányok szakirányú továbbképzési szak

h, 2014/10/06 - 10:57 -- admin
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kar: 
Bölcsészettudományi Kar
Képzésterület: 
Bölcsészettudományi
Képzés neve: 
Irlandisztika tanulmányok szakirányú továbbképzési szak
Aktiválva: 
A képzés elérhető
Képzési idő (félév): 
4
Irányszám: 
8-20 fő
Teljes költség: 
150.000 Ft/félév
Képzési mátrix: 
Szakirányú továbbképzés (SZ), Levelező, Költségtérítéses
Felvételi követelmények/vizsgatárgyak: 

-

Szakfelelős: 
Dr. habil. Kurdi Mária tanszékvezető egyetemi tanár, az MTA doktora
Felvételi Információk / Jelentkezési feltételek: 

A szak felvételének feltétele: A képzésben bármely területen/tudományágban, bármely magyar vagy külföldi intézményben szerzett BA szintű diplomával részt lehet venni. A képzés teljes egészében angol nyelvű. Alapszakos képzési területek, képzési ágak vagy szakok, amelyekre az adott szakirányú továbbképzési szak elsősorban (de nem kizárólag) épül: anglisztika, történelemtudomány, földrajztudomány, irodalomtudomány, modern filológiai szakok. Felvételi vizsga nincs, de a jelentkezési laphoz mellékelni szükséges a diplomamásolatot valamint a felsőfokú (C1) angol nyelvtudást igazoló dokumentum (pl. angol vagy amerikanisztika szakos, vagy anglisztika BA szakos diploma) másolatát. Jelentkezési határidő: 2018. június 30.

Képzési jellemzők: 

Képzési idő: 2 szemeszter. Levelező munkarendű képzés, 2 félév, 140 tanóra, 60 kredit. A képzés 8-20 fő jelentkezése esetén indul. A konzultációk ideje: félévente 5 alkalom, péntek du. és szombat de.

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: 
irlandisztika szakember
Elhelyezkedési lehetőségek: 

A szakot elvégzők a külképviseleti munkában, könyvtárosként, vagy mediális kommunikációval, fordítással foglalkozó szakemberként egyaránt profitálhatnak a megszerzett tudásból. , mert képesek lesznek az ír hagyományok megismerése mellett az újabb ír kulturális jelenségek értelmezésére és az ír-magyar kapcsolatok erősítése szempontjából történő integrálására.

Elérhetőségek: 

Pécsi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar 7624 Pécs, Ifjúság útja 6, Anglisztika Intézet, Angol nyelvű Irodalmak és Kultúrák Tanszéke

További információk/Megjegyzés: