Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Komplex szociális szolgáltatások szakirányú továbbképzési szak

h, 2014/10/06 - 10:58 -- admin
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kar: 
Bölcsészettudományi Kar
Képzésterület: 
Társadalomtudományi
Képzés neve: 
Komplex szociális szolgáltatások szakirányú továbbképzési szak
Aktiválva: 
A képzés elérhető
Képzési idő (félév): 
2
Irányszám: 
10-25 fő
Teljes költség: 
magyar nyelvű képzés: 170.000 Ft/félév; angol nyelvű képzés: 300.000 Ft/félév
Képzési mátrix: 
Szakirányú továbbképzés (SZ), Levelező, Költségtérítéses
Felvételi követelmények/vizsgatárgyak: 

-

Szakfelelős: 
Dr. Szöllősi Gábor egyetemi tanár
Képzés célja: 

hogy - támaszkodva a szakemberek meglévő szakképzettségére - olyan speciális szakembereket képezzen, akik megfelelő kompetenciával rendelkeznek szociális szolgáltatások, valamint az ahhoz kapcsolódó komplex szolgáltatások fejlesztésére és működtetésére mind a közszektor, mind pedig a piaci és a nonprofit szektor keretében.

Felvételi Információk / Jelentkezési feltételek: 

A szak felvételének feltétele: Legalább alapképzésben (BA) - vagy annak megfelelő fokozat és szakképzettség birtokában-, bölcsészettudomány, társadalomtudomány, gazdaságtudományok, jogi, orvos- és egészségtudomány vagy pedagógusképzés képzési területen szerzett diploma. Az angol nyelvű képzés választása esetén felsőfokú angol nyelvtudás szükséges. Jelentkezni a www.btk.pte.hu honlapról letölthető jelentkezési lappal lehet, mely mellé kérünk csatolni oklevélmásolatot és szakmai önéletrajzot; angol nyelvű képzés választása esetén a felsőfokú (C1) angol nyelvtudást igazoló dokumentum másolatát is. A felvételi beszélgetés időpontjáról - a jelentkezési határidőt követően - minden jelentkezőt írásban tájékoztatunk. A képzés min. 10 fő jelentkezése esetén indul. Jelentkezési határidő: 2018. július 30.

Képzési jellemzők: 

Levelező munkarendű, költségtérítéses szakirányú továbbképzés. A költségtérítés összege: magyar nyelvű képzés esetén 170.000,- / félév, angol nyelvű képzés esetén 300.000,- / félév. Konzultációk: 4 alkalom / félév(csütörtök du.-péntek) A képzési idő: 2 szemeszter A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 60 kredit

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: 
Komplex szociális szolgáltatások szakembere
Elhelyezkedési lehetőségek: 

A szakképzettség azon szakemberek számára nyújt speciális kompetenciákat. , akik az általános érdekű szociális szolgáltatások területén. , vagy az azokhoz kapcsolódó komplex szolgáltatások területén a döntések előkészítésével. , a szolgáltatások tervezésével. , irányításával. , szervezésével. , vezetésével foglalkoznak. A szakemberek kompetenciái a szociális szolgáltatások. , illetve a szociális szolgáltatásokat magukba foglaló komplex szolgáltatások területén alkalmazhatók; mégpedig bármelyik szektorhoz (állami. , piaci. , illetve civil) tartozó szolgáltató rendszerek és intézmények keretében. A szakembereket speciális kompetenciájuk alkalmassá teszi az igénybevevőre irányuló szociális. , illetve más szolgáltatások koordinálására.

Elérhetőségek: 

Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Szociális munka és Szociálpolitikai Tanszék, 7623 Pécs, Ifjúság u. 6. Kapcsolattartó:feher.lilla[kukac]pte.hu

További információk/Megjegyzés: