Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Mérnök informatikus

h, 2014/10/06 - 10:57 -- admin
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kar: 
Műszaki és Informatikai Kar
Képzésterület: 
Műszaki
Képzés neve: 
Mérnökinformatikus
Aktiválva: 
A képzés elérhető
Képzési idő (félév): 
7
Irányszám: 
ANA, ANK: 15<150 ALA, ALK: 5<60
Teljes költség: 
230 000 Ft/félév
Képzési mátrix: 
Alapképzés (A), Nappali, Államilag támogatott
Alapképzés (A), Nappali, Költségtérítéses
Alapképzés (A), Levelező, Államilag támogatott
Alapképzés (A), Levelező, Költségtérítéses
Felvételi követelmények/vizsgatárgyak: 

matematika kötelező és fizika vagy informatika vagy szakmai előkészítő tárgy vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy.

Szakfelelős: 
Dr.Iványi Péter
Képzés célja: 

Célunk olyan mérnök informatikusok képzése, akik képesek műszaki informatikai és információs infrastrukturális rendszerek és szolgáltatások telepítésére és üzemeltetésére, valamint azok adat- és programrendszereinek tervezési, fejlesztési feladatainak ellátására, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusában (MSc-képzés) történő folytatásához

Felvételi Információk / Jelentkezési feltételek: 

 https://felvi.mik.pte.hu/mernokinformatikus-2  Felvétel feltétele: érettségi bizonyítvány, érettségi tanúsítvány, középiskolai bizonyítvány Többletpontokat igazoló és egyéb, jelentkezéshez kapcsolódó dokumentumok: felsőfokú oklevél, felsőoktatási szakképzés igazolása, fogyatékosság igazolása, gyermekgondozás igazolása, hátrányos helyzet igazolása, nyelvvizsgát igazoló dokumentum, OKJ bizonyítvány, sporteredmény igazolása, tanulmányi, művészeti versenyeredmény igazolása 

Képzési jellemzők: 

https://felvi.mik.pte.hu/mernokinformatikus-2
A pécsi képzés különlegessége

A pécsi képzés számos lehetőséget nyújt arra, hogy az informatika mellett számos további, műszaki kompetenciát szerezzenek hallgatóink. A regionális és országos cégek támogatásával zajló szakos oktatás mellett gépész, villamos, építő és egyéb mérnöki tudással is felvértezhetik hallgatóink. Az informatikai képzésünk dinamikusan fejlődik, a tananyagok és hallgatható tárgyak folyamatosan integrálják az új, piacképes tudást.

Szakirányok és specializációk: 

alkalmazásfejlesztő, intelligens rendszerek információtechnológiája, rendszermérnök

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: 
Mérnökinformatikus (Computer Science Engineer)
Elhelyezkedési lehetőségek: 

A végzett mérnök-informatikusok rendkívül keresettek gazdaságunk különböző területein. Elhelyezkedési lehetőséget jelent számukra a termelő. , a szolgáltató. , a közigazgatási. , a banki. , a kereskedelmi. , a vállalkozói szféra. , nevezetesen mindazon tervezéssel. , fejlesztéssel. , üzemeltetéssel. , ellenőrzéssel kapcsolatos terület. , mely igényli a számítógéppel támogatott rendszereket. , a számítógép-vezérelt információs rendszerek és szolgáltatások. , az információtechnológiák fokozott alkalmazását.

Elérhetőségek: 

PTE Műszaki és Informatikai Kar
Informatika és Villamos Intézet / Rendszer- és Szoftvertechnológiai Tanszék
Dr. Iványi Péter
ivanyi.peter@mik.pte.hu
https://felvi.mik.pte.hu/mernokinformatikus-2

További információk/Megjegyzés: 

Az informatika dinamikusan fejlődő, a mindennapokat szorosan átszövő tudomány. Ha érdekel milyen módon lehet informatika rendszereket tervezni, üzemeltetni, szakunkon elsajátíthatod ezt a tudást. Szakunkon olyan szakterületek alapjait ismerheted meg, mint a nagyméretű rendszerek, mesterséges intelligencia alkalmazások, ember-gép kapcsolati algoritmusok, amelyek az Európai Unió nagy infokommunikációs cégeinek igényei közt kiemelten szerepelnek. Szakunk hallgatóinak képzését számos informatikai cég támogatja, látja el naprakész tudással, mely jó alapja a sikeres elhelyezkedésnek. Aki pedig további specifikus tudást szeretne szerezni, folytathatja tanulmányait az informatika mester (MSc) szakunkon.