Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Nem csak tudást adunk: szórakozás és élményszerzés az egyetemi évek alatt

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Barátok, szerelem, zene, kacagás, jó hangulat – ezek létfontosságú alapanyagok az életre szóló emlékek készítéséhez egyetemi éveid alatt, íme hát egy rövid kedvcsináló a Pécsi egyetemisták világából!

A legelső program, amire talán már számolod vissza a napokat, a gólyatábor lesz. Már valószínűleg sok dolgot hallottál erről a bizonyos hétről, éppen ezért talán bátran, talán óvatos félénkséggel, de mindenképpen izgatottan fogsz megérkezni augusztusban a gyülekező helyszínére. Ne aggódj, hamar észreveszed majd, hogy nincs mitől tartanod. A szeniorok egyetlen percig nem hagynak majd unatkozni, Te pedig pár óra múlva azon kapod magad, hogy rekedt hanggal énekled a szakod indulóját újdonsült barátaiddal… Azokkal a barátaiddal, akiket a nap elején még nem is ismertél, a végén viszont elszakadni sem tudtok egymástól. S miután véget ér ez a néhány tökéletes nap, nem kell szomorkodnod, hiszen jövőre szeniorként akár már Te is részt vehetsz a buli szervezésében.

Pécsett egész héten át tudsz bulizni, ha éppen ahhoz fűlik fogad. ’Ha hétfő akkor Szenes’, szól a bölcsészek szeretett klubjának szlogenje. A TTK keddi bulijának a Sörház, a Közgáz szerdának megszokottan a Pécsi Est Café nyújt otthont, de a félév fáradalmait kitáncolhatod továbbá a Jakabhegyi kollégium Studio nevű szórakozóhelyén, vagy akár a Trafikban, ahol havi rendszerességgel keddenként a jogászokkal is bulihatsz.

A Pécsi Tudományegyetem legsikeresebb rendezvénysorozata, a mára már országos ismeretséggel rendelkező Pécsi Egyetemi Napok (PEN) óriási fesztiválhangulatot teremt az egyetemisták körében olyan nagy előadók segítségével, mint a Punnany Massif, Halott Pénz, Kiscsillag, Irie Maffia, Tankcsapda és Ákos.

A sörfőzés titkaival a pécsi Sörfőzdében ismerkedhetsz meg, és ezt az ismerettséget tovább ápolhatod számos pécsi romkocsmában. Az egyik legfelkapottabb hely a Csinos névre hallgat.

Ezen kívül számos kari rendezvényre kerül sor a szemeszterek alatt, például a BTK-TTK által megvalósított kolbásztöltő kétkari verseny, illetve kikapcsolódást kínál még számos stand-up és humorest, filmklubok vagy akár a forralt bor- és palacsintaest.