Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Reflektív addiktológiai szociális segítés szakirányú továbbképzési szak

h, 2014/10/06 - 10:57 -- admin
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kar: 
Bölcsészettudományi Kar
Képzésterület: 
Társadalomtudományi
Képzés neve: 
Reflektív addiktológiai szociális segítés szakirányú továbbképzési szak
Aktiválva: 
A képzés elérhető
Képzési idő (félév): 
2
Irányszám: 
10-25 fő
Teljes költség: 
magyar nyelvű képzés: 170.000 Ft/félév; angol nyelvű képzés: 300.000 Ft/félév
Képzési mátrix: 
Szakirányú továbbképzés (SZ), Levelező, Költségtérítéses
Felvételi követelmények/vizsgatárgyak: 

-

Szakfelelős: 
Dr. Kelemen Gábor egyetemi tanár
Képzés célja: 

Olyan szakemberek képzése, akik a rendelkeznek a felépülés reflektív folyamatának támogatásához szükséges kompetenciákkal, tudással, készségekkel, attitűddel és értékekkel, továbbá folyamatosan továbbfejlesztik szenvedélybeteg, és esetenként többszörösen hátrányos helyzetű klienseikkel végzett munkájuk hatékonyságát.

Felvételi Információk / Jelentkezési feltételek: 

A szak felvételének feltétele: Legalább alapképzésben (BA) - vagy annak megfelelő fokozat és szakképzettség birtokában, bölcsészet-, társadalom- vagy orvos- és egészségtudomány képzési területen szerzett diploma. Az angol nyelvű képzés választása esetén felsőfokú angol nyelvtudás szükséges. Jelentkezni a www.btk.pte.hu honlapról letölthető jelentkezési lappal lehet, mely mellé kérünk csatolni oklevélmásolatot és szakmai önéletrajzot; angol nyelvű képzés választása esetén a felsőfokú (C1) angol nyelvtudást igazoló dokumentum másolatát is. A felvételi beszélgetés időpontjáról - a jelentkezési határidőt követően - minden jelentkezőt írásban tájékoztatunk. A képzés min. 10 fő jelentkezése esetén indul. Jelentkezési határidő: 2018. július 30.

Képzési jellemzők: 

Levelező munkarendű, költségtérítéses szakirányú továbbképzés. A költségtérítés összege: magyar nyelvű képzés esetén 170.000,- / félév, angol nyelvű képzés esetén 300.000,- / félév. Konzultációk: 4 alkalom / félév(csütörtök du.-péntek) A képzési idő: 2 szemeszter A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 60 kredit

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: 
reflektív addiktológiai szociális szakember
Elhelyezkedési lehetőségek: 

A reflektív felépülési szakember különböző közösségi környezetekben dolgozhat, legyen szó konzultációról, rehabilitációról vagy támogató szolgálatról. Feladataik sokfélék, annak függvényében konkretizálódnak, hogy milyen környezetben működnek. A reflektív felépülési szakemberek gyakran találkoznak olyan gyermekekkel, fiatalokkal, felnőttekkel és családokkal, ahol többféle probléma jelentkezik párhuzamosan, mint például mentális betegségek és addikció, fogyatékosság és foglalkoztatás, vagy például iskolai problémák és pályaválasztási tanácsadás iránti igény. A reflektív felépülési szakembernek fel kell ismernie ezeket a problémákat annak érdekében, hogy megfelelő konzultációs és támogató tevékenységet tudjon végezni.

Elérhetőségek: 

Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Szociális munka és Szociálpolitikai Tanszék, 7623 Pécs, Ifjúság u. 6. Kapcsolattartó: feher.lilla[kukac]pte.hu

További információk/Megjegyzés: