Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

TANÁRI MESTERképzés, osztatlan, rövid ciklusú szakok

h, 2014/10/06 - 10:57 -- admin
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kar: 
Bölcsészettudományi Kar
Képzésterület: 
Pedagógusképzés
Képzés neve: 
TANÁRI MESTERképzés, osztatlan, rövid ciklusú szakok
Aktiválva: 
A képzés elérhető
Képzési idő (félév): 
2, 4, ill 5 félév
Irányszám: 
min. 3 fő
Teljes költség: 
330 000 Ft / félév
Képzési mátrix: 
Mesterképzés (M), Levelező, Államilag támogatott
Mesterképzés (M), Levelező, Költségtérítéses
Felvételi Információk / Jelentkezési feltételek: 

  A pontos meghirdetéseket lsd. a http://btk.pte.hu/tanari_mesterkepzeseink_T oldalon illetve az aktuális felvételi meghirdetésben a www.felvi.hu oldalon.

Képzési jellemzők: 

Képzés kezdete: 2018. szeptemberHelyszín: PécsFoglalkozások gyakorisága: levelező munkarendNyelvi kimenet: A mesterfokozat megszerzéséhez egy államilag elismert legalább középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga szükséges.

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: 
okleveles ..... tanár
Elérhetőségek: 

Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar
7624 Pécs, Ifjúság útja 6.
Oktatásszervezési Iroda
Tel.: 72/501-513
E-mail: btkfelvi[kukac]pte.hu
Kari honlap: www.btk.pte.hu

További információk/Megjegyzés: 

Általánosságban a tanárképzésről: Az osztatlan tanárképzésben mesterfokozat (magister, master) és általános v. középiskolai tanári szakképzettség szerezhető. A megszerzendő kreditek száma legalább 300 legfeljebb 360, a képzési idő 10-12 félév. Az osztatlan tanári mesterképzésben kiadott oklevelek angol nyelvű jelölése a pedagógusképzés területén Master of Education (rövidítve: MEd). A jelentkezés feltétele: legalább középfokú végzettség. Az új rendszerű képzésben, mely 2013-ban indult először, kétszakos (szakpáros) tanárképzésre lehet jelentkezni. A képzés öt- vagy hatéves, attól függően, hogy a hallgató általános iskolai vagy középiskolai tanár szeretne lenni.Az első három évben a tanárjelöltek kétszakos közös képzésben vesznek részt, tehát együtt tanulnak az általános iskolai és a középiskolai tanári pályára készülők. Szaktárgyi és szakmódszertani órák mellett pedagógiai és pszichológiai kurzusokat is végeznek. A harmadik év után érdeklődésüknek és eredményeiknek megfelelően folytathatják tanulmányaikat az általános iskolai vagy a középiskolai tanári szakon. A negyedik évtől előbbiek még két évet, utóbbiak még három évet töltenek el a képzésben. Az utolsó év mindkét képzéstípusban szakmai gyakorlattal zárul. Ezt egy rövidebb tanítási gyakorlat előzi meg a negyedik vagy az ötödik évben. A képzés tanári szakdolgozattal és tanári záróvizsgával zárul - lsd. sematikus ábraA diploma kiadásának feltétele továbbá egy középfokú komplex (B2) nyelvvizsga. Tanári vagy tanító diplomával már rendelkezők számára:Számukra a tanárképzés egyszakos is lehet, ők a rövid ciklusú 2-4-5 féléves tanárszakokra jelentkezhetnek.2 féléves a képzés azok számára, akik- meglévő x szakos főiskolai diplomájukat ugyanazon a szakon egyetemi v. mesterszintre szeretnék emelni- x szakos egyetemi v. mesterképzésük során nem szereztek tanári szakképesítést 4 féléves a képzés azok számára, akik- meglévő tanári diplomájuk mellé újabb szakos tanári szakképzettséget szeretnének szerezni, illetve- tanítók számára, amennyiben erkölcstan- és etikatanár vagy hon- és népismeret tanár vagy média-, mozgókép- és kommunikációtanár szakon kívánnak diplomát szerezni.5 féléves a képzés  tanítók számára a fent felsoroltaktól eltérő szakjainkon. Tanári diplomával rendelkezők számára csak középiskolai tanári szintet, tanítók számára csak általános iskolai tanári szintet kínálunk.