Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Villamosmérnöki

h, 2014/10/06 - 10:57 -- admin
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kar: 
Műszaki és Informatikai Kar
Képzésterület: 
Műszaki
Képzés neve: 
Villamosmérnöki
Aktiválva: 
A képzés elérhető
Képzési idő (félév): 
7
Irányszám: 
ANA, ANK: 5<80 ALA, ALK: 5<40
Teljes költség: 
230 000 Ft/félév
Képzési mátrix: 
Alapképzés (A), Nappali, Államilag támogatott
Alapképzés (A), Nappali, Költségtérítéses
Alapképzés (A), Levelező, Államilag támogatott
Alapképzés (A), Levelező, Költségtérítéses
Felvételi követelmények/vizsgatárgyak: 

matematika kötelező,és biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy egy szakmai előkészítő tárgy vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy.
A képzési területen választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak:elektronikai alapismeretek, építészeti és építési alapismeretek, faipari alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek, környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek,közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika), közlekedési alapismeretek (közlekedés-üzemvitel).
A képzési területen választható ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak:bányászat ismeretek, építőipar ismeretek, épületgépészet ismeretek, erdészet és vadgazdálkodás ismeretek, élelmiszeripar ismeretek, faipar ismeretek, földmérés ismeretek, gépészet ismeretek,informatika ismeretek, kertészet és parképítés ismeretek, kohászat ismeretek, könnyűipar ismeretek,
környezetvédelem-vízgazdálkodás ismeretek, közgazdaság ismeretek, közlekedés ismeretek, közlekedésépítő ismeretek, közlekedésgépész ismeretek, mezőgazdasági gépész ismeretek,mezőgazdaság ismeretek, nyomdaipar ismeretek, optika ismeretek, rendészet ismeretek, távközlésismeretek, villamosipar és elektronika ismeretek, vegyész ismeretek, vegyipar ismeretek.

Szakfelelős: 
Dr. Füzi János
Képzés célja: 

Olyan piacképes tudással rendelkező mérnökök képzése, akik közreműködhetnek villamos és elektronikus eszközök, berendezések, létesítmények tervezésében, gyártásában, üzemeltetésében. A szakképzettség birtokában mérési, minősítési, ellenőrzési és menedzseri feladatokat láthatnak el villamos szakterületeken.

Felvételi Információk / Jelentkezési feltételek: 

 https://felvi.mik.pte.hu/villamosmernoki-1  Felvétel feltétele: érettségi bizonyítvány, érettségi tanúsítvány, középiskolai bizonyítvány Többletpontokat igazoló és egyéb, jelentkezéshez kapcsolódó dokumentumok: felsőfokú oklevél, felsőoktatási szakképzés igazolása, fogyatékosság igazolása, gyermekgondozás igazolása, hátrányos helyzet igazolása, nyelvvizsgát igazoló dokumentum, OKJ bizonyítvány, sporteredmény igazolása, tanulmányi, művészeti versenyeredmény igazolása 

Képzési jellemzők: 

https://felvi.mik.pte.hu/villamosmernoki-1
A villamosmérnök képesítés lehetőséget ad olyan területeken dolgozni, ahol elektromos,- számítógépes vagy kommunikációs hálózat, elektronikus eszköz, mérő- és szabályozó rendszer működik. A villamosmérnök szakma egy tradicionális mérnöki szakma, amelyre fejlődő világunkban egyre nagyobb szükség van. Egy biztos: a villamos energiára és az erre épülő rendszerekre fokozottan szüksége lesz az emberiségnek. Jól választ, aki szakmai hivatásának a villamosmérnöki pályát választja, hiszen sikeres, nélkülözhetetlen területen dolgozhat, széleskörű, korszerű ismeretek birtokosa lehet és kiváló elhelyezkedési esélyei lesznek.

Szakirányok és specializációk: 

Létesítmények villamosítása és automatizálása, beágyazott mikroszámítógépes rendszerek

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: 
Villamosmérnök (Electrical Engineer)
Elhelyezkedési lehetőségek: 

A villamosmérnök alapszak (BSc) elvégzését követően a hallgatók folytathatják tanulmányaikat mester fokozaton (MSc) vagy villamosmérnöki végzettséget igénylő munkaköröket tölthetnek be. Különös tekintettel a hagyományos villamos energiaellátás. , a gépesítés és automatizálás. , a mérés-. , és irányítástechnika. , a mikroelektronikai rendszerek tervezése. , az elektronikával kapcsolatos gyártástechnológia. , az informatika és a különböző un. intelligens rendszerek területén.

Elérhetőségek: 

PTE Műszaki és Informatikai Kar
Informatika és Villamos Intézet/ Automatizálási Tanszék
Horváth Ildikó
horvath.ildiko@mik.pte.hu
https://felvi.mik.pte.hu/villamosmernoki-1