Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

wellness szakmenedzser

h, 2014/10/06 - 10:57 -- admin
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kar: 
Egészségtudományi Kar
Képzésterület: 
Orvos- és egészségtudományi
Képzés neve: 
wellness szakmenedzser
Aktiválva: 
A képzés elérhető
Képzési idő (félév): 
3
Irányszám: 
Zeg L:20<30
Teljes költség: 
130000
Képzési mátrix: 
Szakirányú továbbképzés (SZ), Levelező, Költségtérítéses
Felvételi követelmények/vizsgatárgyak: 

A kar által meghirdetett feltételek szerint.

Szakfelelős: 
Prof. Dr. Bódis József
Képzés célja: 

A képzés célja olyan korszerű szakmai, elméleti és gyakorlati felkészültséggel rendelkező wellness szakmenedzserek képzése, akik az egyetemi vagy főiskolai végzettségük birtokában, egyetemi vagy főiskolai végzettséget igénylő munkakörben, de különösképpen a wellness, fitness vagy a gyógyturizmushoz kapcsolódó területen folytatott, eredményes szakmai tevékenységük során szerzett tapasztalatokra támaszkodva, a képzés eredményeként képesek a rendszer és a szervezetek menedzselésére, a szakterület fejlődésének önálló követésére, alkotó művelésére, továbbfejlesztésre, valamint az eredmények közlésére, alkalmassá válnak a wellness, fitness szolgáltató, tervező (szervező, felügyelő) vagy finanszírozó intézményekben felső- és középszintű vezetői vagy tanácsadói munkakörök betöltésére.

Felvételi Információk / Jelentkezési feltételek: 

Kiket várunk? Orvos és egészségtudomány területén szerzett egyetemi, főiskolai, vagy azzal egyenértékű felsőfokú egészségügyi végzettséggel rendelkezőket.

Képzési jellemzők: 

A képzési idő 3 szemeszter. A képzés levelező munkarendben, szemeszterenként 4-5 alkalommal csütörtök, péntek, szombati napokon történik.

Főbb tárgyak: 

Szemlélet és készségfejlesztési modul: magatartástan, jogi ismeretek, üzleti etika, szolgáltatási higiéné, személyiségfejlesztés.Wellness szakmai ismeretek modul: egészségturizmus, wellness tevékenységek és szolgáltatások, naturmedicina, relaxáció, fizioterápia, fitnesz, reformtáplálkozás.Menedzsmenttechnológiai ismeretek modul: szervezetelmélet, pénzügyi menedzsment, humán erőforrás menedzsment, stratégiai menedzsment, projektmenedzsment, marketing menedzsment.

Szakirányok és specializációk: 

-

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: 
Wellness szakmenedzser (wellness manager)
Elhelyezkedési lehetőségek: 

A wellness szakmenedzser képzés keretében megszerzett ismeretek és készségek jól alkalmazhatók az egészségturizmus valamennyi területén, gyógy- és wellness szállodákban, gyógy- és termálfürdőkben. Ezekben az intézményekben a végzettek alkalmassá válnak felső- és középszintű vezetői vagy tanácsadói munkakörök betöltésére.

Elérhetőségek: 

Bővebb információ a Tanulmányi Osztályon (cím: 7621 Pécs, Mária u. 5-7. tel.: (72) 251-146; Fax: 72/501-628 e-mail: info@etk.pte.hu) kérhető, illetve a kar honlapján, a www.etk.pte.hu címen található.

További információk/Megjegyzés: 

Az itt közölt információk tájékoztató jellegűek, az alapszakok/szakirányok indítási helyeit, indításának minimális hallgatói létszámait, a csatolandó dokumentumokat és a felvétel egyéb követelményeit a felvi.hu weboldal tartalmazza.A feltüntetett költségtérítési összeg félévre vonatkozó, tájékoztató jellegű adat.