Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Doktori képzés

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Doktori képzés

Ha kutatói vagy tudományos területen képzeled el a jövődet, akkor a doktori képzést neked találták ki. Az akkreditált doktori képzésre (PhD vagy DLA)  a mesterfokozat után jelentkezhetsz.

Forrás: felvi.hu

Doktori oklevélátadó a Pécsi Tudományegyetemen


A Pécsi Tudományegyetemen 22 doktori iskolával büszkélkedhet, melyek révén szinte minden tudományterületen lehetővé válik a doktori cím megszerzése. 
Egyedi az országban a tudományegyetemi keretek között működő képző- és zeneművészeti, illetve építőművészeti és építészmérnöki doktori képzés.

3 év alatt a hallgatók a legkorszerűbb tudományos és művészeti ismeretek elsajátítása után szerezhetnek abszolutóriumot, majd jelentkezhetnek fokozatszerzésre. A fokozatszerzési eljárás során a jelöltek rangos szakmai bizottságok előtt védhetik meg disszertációjukat, illetve a művészeti területen mesterművüket is.

 

A PTE 22 iskolájába évente 140 nappali tagozatos, államilag támogatott, illetve 350-400 költségtérítéses doktorandusz vehető fel. A nappali tagozatos Ph.D./DLA-hallgatóknak az egyetem igény szerint kollégiumi férőhelyet biztosít. A doktoranduszok részt vesznek az egyetemi oktatás egyes formáiban is, ők adják az egyetemi oktatói utánpótlás gerincét.