Doktori képzés

Ha kutatói vagy tudományos területen képzeled el a jövődet, akkor a doktori képzést neked találták ki. Az akkreditált doktori képzésre (PhD vagy DLA)  a mesterfokozat után jelentkezhetsz. 

 

Doktori képzés a PTE-n

 

A Pécsi Tudományegyetemen 21 doktori iskolával büszkélkedhet, melyek révén szinte minden tudományterületen lehetővé válik a doktori cím megszerzése. 

Egyedi az országban a tudományegyetemi keretek között működő képző-és zeneművészeti, illetve építőművészeti és építészmérnöki doktori képzés. A képzés 4 éve alatt a hallgatók a legkorszerűbb tudományos és művészeti ismeretek elsajátítása után szerezhetnek abszolutóriumot, majd jelentkezhetnek fokozatszerzésre. A fokozatszerzési eljárás során a jelöltek rangos szakmai bizottságok előtt védhetik meg disszertációjukat, illetve a művészeti területen mesterművüket is.

 

Doktori képzés a PTE-n

 

A PTE 21 iskolájába évente 140 nappali tagozatos, államilag támogatott, illetve 350-400 költségtérítéses doktorandusz vehető fel. A nappali tagozatos Ph.D./DLA-hallgatóknak az egyetem igény szerint kollégiumi férőhelyet biztosít. A doktoranduszok részt vesznek az egyetemi oktatás egyes formáiban is, ők adják az egyetemi oktatói utánpótlás gerincét.

 

Doktori iskoláink elérhetőségei »