Nyílt nap az Állam- és Jogtudományi Karon (Nyílt nap és szülői tájékoztató)

2019. február 6-án tartja nyílt napját a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara. Délelőtt a középiskolás diákoknak, délután pedig szüleiknek és tanáraiknak szóló izgalmas előadásokkal, érdekes témákkal készülnek a kar oktatói és hallgatói.

10:00 órától kezdődően dr. Mészárós Gábor dékánhelyettes "Irány a Pécsi Jog!" címmel mutatja be a kar képzési kínálatát, majd a jelenleg ügyvédjelöltként dolgozó dr. Meilinger Csaba paralimpikon úszó, volt joghallgató eleveníti fel egyetemi éveinek meghatározó pillanatait. A diákok megismerhetik a PTE Mentor programját és a hallgatók örökké színes és izgalmas életét.

A nap folyamán számos fakultatív program várja az érdeklődőket.

A pályaorientációs előadások mellett nyitott előadásokat látogathatnak Római jog, Polgári jog és Nemzetközi jog tárgyakból.

Az "Élő könyvtár" keretében élő könyveket kölcsönözhetnek ki egy-egy rövid beszélgetés erejéig. A könyvtár "bestseller"-jei többek között „A mesterséges intelligencia a kapuknál – átveheti egy gép a jogász szerepét a mindennapi életben?”, „Miért legyek ügyvéd?”, „Jogi szaknyelv: az igazán verseny- és piacképes tudás”, vagy az „Ösztöndíj és kollégiumi kisokos”.

A résztvevők a Magyarországon egyedülálló „Studium Generale” tanterem középkort idéző díszletei ódon falai között lebilincselő előadást hallgathatnak meg arról, hogy milyen lehetett több száz évvel ezelőtt egyetemistának lenni.

A 16:00 órától kezdődő szülői tájékoztató programkínálatában nagyon fontos témák szerepelnek. Ilyenek például a jogi pálya lehetőségei és jövője, vagy az önköltséges képzési forma és annak finanszírozási megoldásai. Ezen felül a szülők arról is tájékozódhatnak, hogy a Pécsi Tudományegyetem milyen külföldi tanulmányi lehetőségeket biztosít.

További információ a https://ajk.pte.hu/felvi/ honlapon, illetve a https://www.facebook.com/jogikar/ oldalon található.

További információk:

felveteli@ajk.pte.hu
felvi.ajk.pte.hu
ajk.pte.hu
facebook.com/jogikar

Dátum: 
2019. február 06. 9:00
Helyszín: 
ÁJK- KTK Dr. Halasy-Nagy József Aula, II. emelet (7622 Pécs, 48-as tér 1.)
 

„A PTE-s diploma remek ajánlólevél, a többi már csak rajtad áll!”

 

Végzett hallgatónk a PTE-ről
(Diplomás Pályakövetés)