Nyílt nap az Egészségtudományi Karon

 

A PTE Egészségtudományi Kar ismét megszervezi népszerű nyílt napját 2019. január 15-én. Az érdeklődő diákok és szüleik interaktív programokon ismerkedhetnek meg a kar által nyújtott életre szóló hivatásokkal. Aki a PTE ETK képzéseit választja, az egyúttal a humanitás, embertársain való segítés és az élethosszig tartó tanulás mellett dönt.

A PTE ETK-n a minőségi oktatásra garanciát a kar hazai és nemzetközi téren is elismert oktató gárdája nyújtja. A kar minőségi és piacképes képzések iránti elkötelezettségét az is jelzi, hogy az évek óta tartó tudatos fejlesztő munkának köszönhetően a PTE ETK hallgatói létszáma évről-évre nő.

 

Az ápoló, a mentőtiszt, a gyógytornász, a dietetikus, a népegészségügyi ellenőr valamint a rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakirányok bemutatóján sok érdekesség várja a karra látogatókat, több mint 15 helyszínen. A megnyitót követően az érdeklődők – többek között – kipróbálhatják az újraélesztést, vérvételt, injekciózást, megismerkedhetnek a gyógytorna eszközrendszerével, átélhetik a részegséget józan fejjel, egészséges nassolnivalót kóstolhatnak. Bemutatásra kerülnek EU-s támogatásból beszerzésre került nagy értékű szimulációs eszközök is.

 

A szülők részére egészségtudományi érdekességekről, illetve a karon végzett szakemberek munkaerőpiaci lehetőségeiről tartanak előadásokat a kar oktatói a Szülőmegőrzőben. A rendezvény „off” programján ízelítőt nyújtanak a kar hallgatói és munkatársai az egyetem és a kar által nyújtott lehetőségekről: szó lesz az ösztöndíjakról, kollégiumról, külföldi tanulmányutakról. A kar magyar és külhoni tehetségei is bemutatkoznak énekprodukciókkal. Pályaorientációs tanácsadás segíti a még bizonytalankodókat a megfelelő szak kiválasztásában.

 

A kar nyílt napja egyben az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Európai Uniós Fejlesztések Nyílt Napja” rendezvénysorozatának első állomása, így az ITM támogatásával „Stresszkezelés a mindennapokban - Stresszdoktor”címmel dr. Sinkó Erika, illetve „A közösségi média hatásai – Megosztok, tehát vagyok, avagy influencer leszek vagy adathalász” címmel Klausz Melinda tart előadást az érdeklődőknek. 10:45 órai kezdettel Schanda Tamás János európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, László András a fejlesztéspolitikai kommunikáció összehangolásáért felelős miniszteri biztos, Miseta Attilarektor, Jenei Zoltán kancellár részvételével az ITM sajtótájékoztatójára is sor kerül a kar Tanácstermében.

 

Helyszínek:

megnyitó: PTE Egészségtudományi Kar Pécs, Vörösmarty u. 4. nagyelőadó

bemutatók: PTE Egészségtudományi Kar Pécs, Vörösmarty u. 4., Mária u. 5-7.,

ITM sajtótájékoztató: PTE Egészségtudományi Kar Pécs, Vörösmarty u. 4. tanácsterem

 

További nyílt napok a karon

2019. január 14. 10 óra – Zalaegerszeg, Landorhegyi út 33.

2019. január 16. 10 óra – Szombathely, Jókai u. 14.

2019. január 17. 10 óra – Kaposvár, Szent Imre u. 14/b

2019. január 22. 10 óra – Zombor, Magyar Polgári Kaszinó, Venac Petra Bojovica 13.

Helyszín: ETK "A" épület (7621 Pécs, Vörösmarty u. 4.)

Kapcsolat:

felvetelizoknek.etk.pte.hu

etk.pte.hu

info@etk.pte.hu

facebook.com/pteetk

instagram.com/pte_etk

 

 

Dátum: 
2019. január 15. 10:00
 

„A PTE-s diploma remek ajánlólevél, a többi már csak rajtad áll!”

 

Végzett hallgatónk a PTE-ről
(Diplomás Pályakövetés)