Felsőoktatási szakképzés (FOKSZ)

Felsőoktatási szakképzésre érettségivel jelentkezhetsz. Elsősorban akkor érdemes ezt választanod, ha nem akarsz már további 3-5 évet tanulni, vagy biztosítva szeretnéd érezni magad akkor is, ha esetleg nem vennének fel az alapképzésre, ahová jelentkeztél.

 

Felsőoktatási szakképzés (FOKSZ) a Pécsi Tudományegyetemen

 

A 4 félév alatt bele is kóstolhatsz az egyetemi életbe, közelebbről megismerheted ezt a világot. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy ezek a képzések szakképesítést igen, de diplomát nem adnak. Viszont cserébe az itt szerzett krediteket el tudod ismertetni az alapképzésen, ami azt jelenti, hogy természetesen nem kell mindent kétszer megtanulnod. (Forrás: felvi.hu)

 

Felsőoktatási szakképzés a PTE képzéskeresőjében »

 

Hallgatóink mondták:

 

Mi jut eszedbe a PTE-ről?

Mit üzennél a mostani hallgatóknak?

 

  • „Lehetőségek. Nem csak az oktatás szempontjából, hanem új kapcsolatok kialakítására, sportesemények részvételére, szórakozásra, később felhasználható tapasztalatokra egyaránt értve.” (KPVK turizmus- vendéglátás)

 

  • „Színvonalas intézmény egy gyönyörű városban.” (KTK pénzügy-számvitel)

 

  • „Egy olyan hely, ahol lehetősége van az embernek kibontakoznia és azzal foglalkoznia, amit szeret.” (KTK turizmus-vendéglátás)

 

  • „Büszkeséggel tölt el, hogy a PTE-n tanulhatok.” (KPVK kommunikáció és média)

 

  • „Színvonalas oktatás, ahonnan egyenes út vezet a szakmai kiteljesedéshez.” (KTK pénzügy és számvitel)

 

  • „Pécs önmagában egy fantasztikus város, pezsgő élet, színvonalas oktatás, rengeteg barát, élmények. Három év Pécsett= életem három legszebb éve!” (KPVK sportkommunikátor)

 

  • „A különböző karok épületei többnyire egymáshoz közel találhatóak, rengeteg érdekes emberrel találkozni a campusok környékén, a különböző üzletek / árusok sokszor a campusok közelében helyezkednek el, a szórakozni vágyóknak mindig adódik valamilyen szórakozási lehetőség a PTE keretein belül. A képzési kínálat rendkívül széleskörű.” (BTK gazdasági idegen nyelvű menedzser)

 

  • „Magas szintű oktatás, mivel a jelenlegi munkahelyemen is több olyan szakember dolgozik, aki annak idején a Pécsi Tudományegyetemen tanult.” (MIK műszaki informatikai mérnökasszisztens)

 

  • „Ha nem csak tanulni szeretnél, de aktív közéletnek a tagja is lenni, akkor: irány a PTE ÁJK!” (ÁJK jogi asszisztens)

 

  • „Mindenki bátran jelentkezzen a PTE bármelyik karára. Mindenhol tárt karokkal várnak Titeket! Mindenkihez bizalommal forduljatok, és ne féljetek segítséget kérni. Az a tudás, amit ott megkaptok, már mindig a tiétek marad, azt soha nem veszik el tőletek. Én nagyon szerettem odajárni, remélem Ti is így lesztek ezzel!” (ÁJK jogi asszisztens)