Felvételizőknek szóló programjaink

A Pécsi Tudományegyetem számos olyan programmal készül a felvételi előtt állók számára, ami megkönnyíti a választást és segít a jelentkezésnél. Ha már böngésztél a PTE képzéskeresőjében, de még mindig van pár kérdésed, találkozz velünk személyesen is! Addig is elérhetőségeinken bármiben szívesen segítünk!

 

 

Pályaorientációs konzultáció a Tudásközpontban

Várunk téged is, ha szeretnéd valakivel megbeszélni a jövőddel kapcsolatos terveidet, vagy ha pályaválasztás előtt állsz és bizonytalan vagy. Fontos: a konzultáció nem azt jelenti, hogy valaki megmondja, mit kellene tenned. Egy személyes beszélgetést képzelj el, amiben a tanácsadó kérdésekkel és információkkal segít, hogy tisztábban láss és meg tudd hozni a saját döntéseidet.

Részletesebb infó és regisztráció »

 

Felvételizőknek szóló programjaink

Fotó: Bódis Krisztián, Educatio FB

 

PTE Roadshow

A Pécsi Tudományegyetem hallgatói minden év szeptemberétől a felvételi időpontjáig, február közepéig látogatják az ország középiskoláit. Talán már a Te iskoládban is jártunk! :) Ilyenkor a folyosón standot felállítva felvételi információkkal, speciális kari és szakos tájékoztatókkal, és nem utolsó sorban temérdek egyetemi ajándékkal várunk téged!

Egy-egy látogatáskor az órarendbe illesztve műhelybeszélgetéseket is szoktunk tartani, ahol az általatok kért tudományterületekről érkeznek az egyetem polgárai, hogy a legfrissebb egyetemi infókról tartsanak ismertetőt.

 

 

Pályaorientációs programok az iskoládban

Rengeteg színes programot dolgoztunk ki, amelyek alternatív módon keltik fel a figyelmed a továbbtanulás iránt; és talán ösztönözhetnek is arra, hogy időben kezdj el foglalkozni a pályaválasztással. Szinte minden tudományterületünkről kínálunk workshopokat, amelyek ízelítőt nyújtanak abból, amit az egyes szakjainkon tanulhatsz az egyetemen. Emellett kiscsoportos önismereti, pályaválasztási tréningeket is szívesen vállalunk, és van lehetőség pályaválasztási tesztek kitöltésére, rövid személyes tanácsadáson való részvételre is.

Ha úgy gondolod, jól jönne egy ilyen program a sulidban, szólj az ofődnek, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot!

Részletes infó »

 

Felvételizőknek szóló programjaink

Fotó: Bódis Krisztián, Educatio FB

 
PTE az Educatio Kiállításon

Ez a rendezvény is csak érted van! :) Az Educatio Kiállítást minden év januárjában rendezik meg Budapesten. Három nap alatt több mint 50 magyar és külföldi felsőoktatási intézmény hallgatói és oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésekről, egyetemi életről, kollégiumi és ösztöndíj lehetőségekről, és minden másról, ami érdekel.

 

 

A kiállításon a PTE is minden évben ott van! Keresd a standunkat, vagy melegedj meg külső helyszínünkön egy forró teával a PTE zenélő kisbusznál! ;)

Oktatási szakkiállítások, melyeken a PTE-t is megtaláljátok »

 

Nyílt napok a PTE-n

Az egyetem nyílt napjai tökéletes alkalmak arra, hogy saját szemeddel lásd a helyet, ahol majd tanulni szeretnél, megismerd a leendő tanáraidat, hallgatótársaidat, és belekóstolj egy igazi egyetemista életébe. Az egész napos rendezvények alatt színes programokkal, tájékoztatókkal, campustúrával, és pályaválasztási tanácsadásokkal is várunk!

A PTE nyílt napjai »

 

Felvételizőknek szóló programjaink

Fotó: Bódis Krisztián, Educatio FB

 
Több mint osztálykirándulás: „egyetemi valóságshow” a PTE-n

A PTE Osztálykirándulás Programján belül városvetélkedővel egybekötött campustúrákon vezetünk körbe benneteket az Egyetem épületeiben. Miután megismertétek az egyes karokat és az egyetemi életet, kedvezményes árú pécsi programokat is biztosítunk az osztály számára.

Legyetek részesei Ti is egy igazi egyetemi valóságshownak!

Részletes infó »

 

 

„A PTE-s diploma remek ajánlólevél, a többi már csak rajtad áll!”

 

Végzett hallgatónk a PTE-ről
(Diplomás Pályakövetés)