Mindenki pécsi akar lenni - Online erősít a PTE

Nincsenek könnyű helyzetben a felsőoktatásba jelentkezők, nehéz most bejárni az egyetemeket, a városokat, eldönteni, elkövetkező éveiket hol, milyen szakon töltsék el. A Pécsi Tudományegyetem most egy mobil alkalmazást és egy látványos weboldalt mutatott be, ami az érdeklődőket abban segíti, hogy mindennel képben lehessenek, ami felvételi és ami PTE!

 

Mindenki pécsi akar lenni


Már csak két hónap van vissza a felsőoktatásba való jelentkezés határidejéig. Ebben az időszakban korábban a középiskolások nyílt napokra, felsőoktatási vásárokra látogathattak, valamint iskolájukban fogadhatták a különböző egyetemek képviselőit. Idén azonban a koronavírus okán máshogy alakulnak a történések - ahogy az oktatást, úgy a beiskolázást is az online térbe kellett áthelyezni. A Pécsi Tudományegyetem válasza a kihívásra most egy mobil app és egy új weboldal.

 

 

 

 


Az Irány a PTE! nevű app mind az Apple, mind a Google eszközeire telepíthető, elég csak rákeresni az elérhető alkalmazások között. Ennek legfontosabb célja, hogy informatív legyen - a közösségi média zajától elszigetelten, itt egy helyen megtalálható minden fontos hír, esemény, határidő, ami ahhoz kell, hogy valaki sikeresen a PTE hallgatójává válhasson. Továbbá átfogó képet kaphatnak az érdeklődők az egyetem legfontosabb szervezeti egységeiről, intézeteiről, az elérhető kollégiumokról és pályázatokról. De természetesen a játék sem maradhat el - egy többfordulós, informatívan érdekes kvíz is helyet kapott az appban, amit érdemes szemügyre venni, hisz nyereményeket is fognak sorsolni a kitöltők között.

 

 

 

 

 


Az iranyapte.hu weboldal pedig mindeközben a látványra helyezi a hangsúlyt. A drónfelvételekre és egyedi animációkra alapozó oldalon madártávlatból meg lehet nézni a várost, a környéket és el lehet suhanni a PTE összes karára. Ha valaki nem járt még Pécsett, a gyönyörű felvételek biztosan meg fogják hozni a kedvet hozzá. Hazánkban a felsőoktatásba jelentkezők száma évről évre csökken, ezért a PTE mindent megtesz annak érdekében, hogy felkeltse az érdeklődést és a lehető legegyszerűbbé tegye a folyamatot. A korábban említettek mellett felveteli.pte.hu oldalra látogatva további részletes információt találhatnak a leendő hallgatók az egyes szakokról és a jelentkezés menetéről. De a Karrier Iroda munkatársait bármilyen felmerülő kérdés esetén személyesen is meg lehet keresni.


Érdemes követni a PTE felületeit, hiszen nem lesz unalmas a január sem. Január végén egy ötnapos online kultúrfesztiválon tapasztalhatják meg a leendő hallgatók egy kis szeletét annak, hogy milyen az élet pécsi egyetemistaként. A Pécsi Tudományegyetem Magyarország legzöldebb egyetemeként világszínvonalú oktatást nyújt szinte valamennyi tudományterületen, ahol nemzetközi környezetben tanulhatnak a hallgatók egy pezsgő, az ország kulturális életében is kulcsszerepet játszó városban. Az EDUC szövetség tagjaként a PTE hallgatóinak hat további európai egyetem virtuális campusára is bejárásuk van, miközben kiemelkedő kollégiumi és ösztöndíj lehetőségek segítik az egyetemistákat.