Irlandisztika szakirányú továbbképzési szak

Az angol nyelvű szakirányú továbbképzés az Ír Köztársaság és Észak-Írország történelméről, kultúrájáról, irodalmáról nyújt ismereteket, valamint bevezetést ad az ír nyelvbe. 

  • A képzésről
  • A képzés leírása
  • Felvételi információk
  • Elhelyezkedés
  • Kapcsolat
  • Képzés letöltése (pdf)
Képzési idő
2 félév
Finanszírozási forma
Önköltséges
Képzési forma
Levelező
Képzés indulása
Szeptemberi indulás
Felvételi irányszám
12<20
Az oktatás nyelve
Angol
Költségtérítés összege
LK:
150.000 Ft / félév
Legutóbbi ponthatár
Felvételi követelmények
A képzés helyszíne(i)
Pécs
Oklevélben szereplő képzettség neve: 
Irlandisztika szakember
Képzési jellemzők: 

Képzési idő: 2 szemeszter.

Képzési jellemzők: levelező munkarendű képzés, 2 félév, 140 tanóra, 60 kredit. A képzés 12 fő jelentkezése esetén indul.

A konzultációk ideje: félévente 7 alkalom, hétfő-kedd

Főbb témakörök: 

A képzésen végzettek ismerik:

Az Ír Köztársaság és Észak-Írország történelmét, földrajzát, irodalmát és kultúráját, továbbá ismereteik vannak a sajtó és más médiák működéséről. Alapismeretekkel rendelkeznek az ír nyelv használatát illetően.

A képzésen végzettek alkalmasak:

Tudásuk birtokában a szakon végzettek alkalmasak az újabb ír kulturális jelenségek értelmezésére és az ír-magyar kapcsolatok erősítése szempontjából történő integrálására. A szakot elvégző, a területen magasan képzett, összetett szakmai ismeretekkel rendelkező irlandisztika szakember a gazdasági vagy külképviseleti munkában, tanárként, könyvtárosként, vagy mediális kommunikációval foglalkozó szakemberként egyaránt profitálhat a megszerzett tudásból.

Felvételi információk, jelentkezési feltételek: 

A szak felvételének feltétele: A képzésben bármely területen/tudományágban, bármely magyar vagy külföldi intézményben szerzett BA szintű diplomával részt lehet venni. A képzés teljes egészében angol nyelvű. 
Alapszakos képzési területek, képzési ágak vagy szakok, amelyekre az adott szakirányú továbbképzési szak elsősorban (de nem kizárólag) épül: anglisztika, történelemtudomány, földrajztudomány, irodalomtudomány, modern filológiai szakok.

Jelentkezési határidő: 2019. június 30.

Felvételi vizsga nincs, de a jelentkezési laphoz mellékelni szükséges a diplomamásolatot valamint a felsőfokú (C1) angol nyelvtudást igazoló dokumentum (pl. angol vagy amerikanisztika szakos, vagy anglisztika BA szakos diploma) másolatát.

Elhelyezkedési területek: 

A szakképzettség az Ír Köztársaság, Észak-Írország és Magyarország közötti kapcsolatok állami és magánszféráiban, a társadalmi, ipari-keres¬kedelmi, oktatási és kulturális, rendezvényszervezési területen, valamint a fordítói és tolmácsolási munkában egyaránt hasznosítható.

A szakot elvégzők a külképviseleti munkában, könyvtárosként, vagy mediális kommunikációval, fordítással foglalkozó szakemberként egyaránt profitálhatnak a megszerzett tudásból, mert képesek lesznek az ír hagyományok megismerése mellett az újabb ír kulturális jelenségek értelmezésére és az ír-magyar kapcsolatok erősítése szempontjából történő integrálására.

Kapcsolat: 

Pécsi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar

7624 Pécs, Ifjúság útja 6.

Anglisztika Intézet, Angol nyelvű Irodalmak és Kultúrák Tanszéke

A képzés letöltése pdf formátumban:
 

„A PTE-s diploma remek ajánlólevél, a többi már csak rajtad áll!”

 

Végzett hallgatónk a PTE-ről
(Diplomás Pályakövetés)