Diplomás nyirokterapeuta szakirányú továbbképzés

A képzés célja olyan speciális ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik megfelelő elhivatottsággal, a beteg vagy egészségkárosodott emberekkel foglalkozóktól elvárható emberi és etikai magatartással, nagyfokú hivatás - és felelősségtudattal rendelkeznek.

  • A képzésről
  • A képzés leírása
  • Felvételi információk
  • Kapcsolat
  • Képzés letöltése (pdf)
Képzési idő
2 félév
Finanszírozási forma
Önköltséges
Képzési forma
Levelező
Képzés indulása
Szeptemberi indulás
Felvételi irányszám
Pécs L:20<30 fő, Zalaegerszeg L: 20<30 fő
Az oktatás nyelve
Magyar
Költségtérítés összege
LK:
140 000 Ft (teljes költség)
Legutóbbi ponthatár
Felvételi követelmények
Lásd: felvételi információk menüpontban
A képzés helyszíne(i)
Egészségtudományi Kar (7621 Pécs, Vörösmarty u. 4.), Zalaegerszegi Képzési Központ (8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 33.)
Oklevélben szereplő képzettség neve: 
Diplomás nyirokterapeuta
Képzés célja: 

A szakirányú továbbképzés képzés célja olyan speciális ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik megfelelő elhivatottsággal, a beteg vagy egészségkárosodott emberekkel foglalkozóktól elvárható emberi és etikai magatartással, nagyfokú hivatás - és felelősségtudattal rendelkeznek. Képesek vagy képesek lesznek a korábbi és jelen képzés során megszerzett társadalomtudományi, orvos-egészségügyi elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában, ezt folyamatosan bővítve szakterületük folyamatos, magas szintű művelésére, magyar és idegen nyelvű szakirodalom folyamatos tanulmányozására, ismereteik fejlesztésére.

Továbbá a képzés célja olyan szakemberek képzése, akik önállóan vagy orvosi javaslatra az elsődleges vagy másodlagos nyirokkeringési zavarokat felismerni és kezelni képesek. Ez egy hosszú távú program, hiszen a betegeket életük végéig kísérik, effektív terápia, fenntartó kezelés vagy gondozás formájában. Mindehhez a nyirokélettani-, anatómiai-, patológiai-, patofiziológiai-, klinikai elvi alapokat-, a kezelések gyakorlati lépéseit ismerő és alkalmazni tudó szakemberekre van szükség.

Képzési jellemzők: 

A képzési idő 2 szemeszter. Az oklevél megszerzéséhez szükséges kreditek száma: 60 kredit.
A képzés levelező munkarendben szemeszterenként 3-4 alkalommal egybefüggő konzultáció keretében történik. A képzés összóraszáma levelező munkarendben: 235 óra.
Az elmélet és gyakorlat aránya a képzésben: 39%-61%.

Főbb témakörök: 

Társadalomtudományi modul: 10 kredit. Ezen modul keretében kapnak szerepet azok a társadalomtudományi ismeretek, melyek aktuálisan a betegellátáshoz, speciálisan a jó- vagy rosszindulatú betegségen átesett - vagy fizikai károsodásból felépülő beteg ellátásához, rehabilitációjához kapcsolódnak.

Egészségtudományi modul:

-limfológia: 28 kredit. A hallgatók ebben a modulban ismereteket szereznek azokról a legfontosabb orvosi szakterületekről, melyek megértése elengedhetetlen a nyirokkeringési zavarok kialakulásának megértéséhez, a nyirokkeringési zavarok kezelési tervének felállításához. Itt kerülnek ismertetésre az alapvetően fontos anatómiai, élettani, biokémiai, biofizikai, patológiai ismeretek mellett, azok a klinikai szakismeretek, melyek a nyirokkeringési zavarok kialakulásával összefüggésbe hozhatók.

-klinikai ismeretek: 22 kredit. Ebben a modulban részletes ismereteket kapnak a hallgatók azokról az orvosi, elsősorban szervezési, klinikai, diagnosztikai, sebészeti, onkológiai, gondozási módszerekről, melyek a korai diagnózist illetve az élethosszig tartó gondozást, ápolást és rehabilitációt biztosítják. Olyan klinikai ismeretek elsajátítása szükséges, melyek azokat a betegségeket és kezelési módszereket mutatják be, melyek végeredménye a nyirokkeringési zavar.

Szakdolgozat: 0 kredit

Felvételi információk, jelentkezési feltételek: 

A kar által meghirdetett feltételek szerint.

Kiket várunk? A diplomás nyirokterapeuta szakirányú továbbképzési szakra történő felvétel feltétele orvos- és egészségtudományi képzési területen legalább felsőfokú alapképzésben (BA/BSc) szerzett ápoló vagy gyógytornász oklevél. Levelező képzés esetén a felsőfokú végzettséget igazoló oklevél megszerzése után a jelentkezőknek legalább 1 éves klinikai tárgyú osztályon vagy szakrendelésen eltöltött szakmai gyakorlattal kell rendelkeznie.

 

 

Kapcsolat: 

Bővebb információ a Tanulmányi Osztályon kérhető!

PTE ETK „A” épület 7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4.

Hallgatói információs előadó: BOGNÁR Judit, FÜLÖP Petra

tel.: +36-30-184-22-89, +36-30-184-2428

info@etk.pte.hu 

www.facebook.com/pteetk

www.instagram.com/pte_etk

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az itt közölt információk tájékoztató jellegűek, az alapszakok/szakirányok indítási helyeit, indításának minimális hallgatói létszámait, a csatolandó dokumentumokat, az önköltségi díjakat és a felvétel egyéb követelményeit a felvi.hu oldalon találja.

A képzés letöltése pdf formátumban:
 

„A PTE-s diploma remek ajánlólevél, a többi már csak rajtad áll!”

 

Végzett hallgatónk a PTE-ről
(Diplomás Pályakövetés)