Közgazdasági elemző mesterszak

A közgazdasági elemző mesterszak erős elméleti és módszertani ismeretek bázisán, a modern közösségi gazdaság-szervezés, valamint az alkalmazott közgazdasági kutatások igényeit szolgáló elemző közgazdászokat képez.

  • A képzésről
  • A képzés leírása
  • Felvételi információk
  • Elhelyezkedés
  • Kapcsolat
  • Képzés letöltése (pdf)
Képzési idő
4 félév
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas, Önköltséges
Képzési forma
Nappali
Képzés indulása
Februári indulás
Felvételi irányszám
M.N.A:5-20; M.N.K: 1-50
Az oktatás nyelve
Magyar
Költségtérítés összege
NK:
400.000 Ft/félév
Legutóbbi ponthatár
Felvételi követelmények
lásd felvételi információk
A képzés helyszíne(i)
Közgazdaságtudományi Kar (7622 Pécs, Rákóczi út 80.)
Oklevélben szereplő képzettség neve: 
Közgazdasági elemző (Economic Analysis)
Képzés célja: 

A képzés célja magas szintű közgazdaságtudományi műveltséggel, az európai és világpiacon versenyképes tudással rendelkező szakemberek képzése, akik elméleti és módszertani ismereteik birtokában képesek önálló, kreatív, közgazdász szemléletű gondolkodásra, alkalmazott közgazdaságtudományi elemzések és kutatás végzésére az akadémiai, állami és magánszférában, és megfelelő alapokkal rendelkeznek esetleges közgazdaságtudományi doktori képzés folytatásához is.

Főbb témakörök: 

A matematikai közgazdaságtan alapjai, Alkalmazott statisztika és ökonometria, Közgazdaságtan, Játékelmélet, A közgazdaságtan metodológiája, Földrajzi gazdaságtan, Üzleti intelligencia, Alkalmazott mikroökonómia, Alkalmazott makroökonómia

Ösztöndíjak: 

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése úgy gondolja, hogy a képzés költségtérítéses mivolta nem lehet gátló tényező a továbbtanulásban, ezért a hallgatók támogatására egy több részből álló intézkedés-csomagot dolgozott ki.

Ösztöndíjainkról és támogatásainkról honlapunkon informálódhatsz.

Felvételi információk, jelentkezési feltételek: 

A mesterképzésekre a felvi.hu E-felvételi rendszerén keresztül lehet jelentkezni. Amennyiben olyan szakon szereztél oklevelet (például gazdasági szakcsoportba sorolt főiskolai vagy egyetemi szintű szakok, szakirányú továbbképzések), amely a képzési és kimeneti követelmények szerint a mesterképzésbe történő belépésnél teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe, úgy elegendő az adott szakon szerzett oklevél másolatát csatolnod a jelentkezéshez és nem szükséges kreditelismertetési eljárást kezdeményezned. Amennyiben más szakon végeztél, a felvétel feltételéül meghatározott kreditek elismertetését a Kari Kreditátvételi Bizottságtól kell kérelmezned.

A felvételinek feltétele a felvételi elbeszélgetés. További információk a http://ktk.pte.hu oldalon!

Elhelyezkedési területek: 

Nemzetközi összehasonlításban a magyarországi közgazdasági képzés részaránya a felsőoktatásban igen alacsony. Az ország modernizálódásával ez a diszkrepancia el fog tűnni. A központi államigazgatás és a bankrendszer korszerű működtetéséhez elengedhetetlen a modern módszertani, elméleti tudással rendelkező közgazdász szakemberek tevékenysége. Mindezeken túl a nagyvállalati kör, vagy a növekvő szerepű regionális igazgatás, hatékony működtetése is elképzelhetetlen a közgazdasági elemzésben jártas szakemberek nélkül. A magyar gazdaság modernizálódásával együtt fog járni a közgazdasági tanácsadó, előrejelző, elemző funkciókat felvállaló alkalmazott kutatási szektor bővülése is, mely szintén magasan képzett elemző közgazdászokat igényel.

Kapcsolat: 

7622 Pécs, Rákóczi út 80.
Telefon: (72) 501-599 / 23159, 23258
E-mail: felveteli@ktk.pte.hu
Honlap: http://ktk.pte.hu/felvetelizok

A képzés letöltése pdf formátumban:
 

„A PTE-s diploma remek ajánlólevél, a többi már csak rajtad áll!”

 

Végzett hallgatónk a PTE-ről
(Diplomás Pályakövetés)