Marketing mesterszak

Marketing mesterszak a két év során mindvégig a problémák interdiszciplináris végiggondolására és elemzésére készteti a hallgatókat. Ennek eredményeként elsajátítják a rugalmas problémakezelés, valamint a folyamatos önképzés képességét és készségét.

  • A képzésről
  • A képzés leírása
  • Felvételi információk
  • Elhelyezkedés
  • Kapcsolat
  • Képzés letöltése (pdf)
Képzési idő
4 félév
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas, Önköltséges
Képzési forma
Nappali
Levelező
Képzés indulása
Szeptemberi indulás
Felvételi irányszám
M.N.A:10-30; M.N.K: 1-50; M.L.A:10-30; M.L.K: 1-50
Az oktatás nyelve
Magyar
Költségtérítés összege
NK:
400.000 Ft/félév
LK:
400.000 Ft/félév
Legutóbbi ponthatár
NÁ: 
86
LÁ: 
88
Felvételi követelmények
lásd felvételi információk
A képzés helyszíne(i)
Közgazdaságtudományi Kar (7622 Pécs, Rákóczi út 80.)
Oklevélben szereplő képzettség neve: 
Okleveles közgazdász marketing szakon / Economist in Marketing
Képzés célja: 

A marketing olyan izgalmas terület, ahol nap mint nap új megoldandó problémákkal találkozhat, és kreatív válaszokat adhat az ember. A képzés során mindvégig a feladatok, kérdéskörök interdiszciplináris végiggondolására, elemzésére készítjük fel a hallgatókat, hogy később marketinges pozíciót betöltve munkájuk során valódi értéket jelentő termékeket és szolgáltatásokat vezessenek piacra és gondozzanak. Mesterképzésünk mind az elméleti, mind a gyakorlati alapokat megadja ahhoz, hogy sikeres marketingstratégiát alkossunk, megfelelő üzeneteket illetve marketingeszköztárat válasszunk, és a márkaépítés szépségeit megismerjük.

Főbb témakörök: 

Marketingmenedzsment, Fogyasztói magatartás, Integrált marketingkommunikáció, Startup marketing, Szolgáltatásmarketing és –menedzsment, Virtuális közösségek, Személymarketing

Ösztöndíjak: 

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése úgy gondolja, hogy a képzés költségtérítéses mivolta nem lehet gátló tényező a továbbtanulásban, ezért a hallgatók támogatására egy több részből álló intézkedés-csomagot dolgozott ki.

Ösztöndíjainkról és támogatásainkról honlapunkon informálódhatsz.

Felvételi információk, jelentkezési feltételek: 

A mesterképzésekre a felvi.hu E-felvételi rendszerén keresztül lehet jelentkezni. Amennyiben olyan szakon szereztél oklevelet (például gazdasági szakcsoportba sorolt főiskolai vagy egyetemi szintű szakok, szakirányú továbbképzések), amely a képzési és kimeneti követelmények szerint a mesterképzésbe történő belépésnél teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe, úgy elegendő az adott szakon szerzett oklevél másolatát csatolnod a jelentkezéshez és nem szükséges kreditelismertetési eljárást kezdeményezned. Amennyiben más szakon végeztél, a felvétel feltételéül meghatározott kreditek elismertetését a Kari Kreditátvételi Bizottságtól kell kérelmezned.

A felvételinek feltétele a felvételi elbeszélgetés. További információk a http://ktk.pte.hu oldalon!

 

Elhelyezkedési területek: 

A Marketing mesterszakon diplomát szerzők képesek lesznek arra, hogy a magánszektor és a közszféra szervezeteiben közép- és felsővezetői posztokat töltsenek be például értékesítési vezető, kereskedelmi vezető, ügyfélkapcsolati vezető, key account menedzser, termékfejlesztési és márkamenedzser, vevőszolgálati vezető, kommunikációs és PR vezető pozíciókban.

Kapcsolat: 

7622 Pécs, Rákóczi út 80.
Telefon: (72) 501-599 / 23159, 23258
E-mail: felveteli@ktk.pte.hu
Honlap: http://ktk.pte.hu/felvetelizok

A képzés letöltése pdf formátumban:
 

„A PTE-s diploma remek ajánlólevél, a többi már csak rajtad áll!”

 

Végzett hallgatónk a PTE-ről
(Diplomás Pályakövetés)