Pénzügy mesterszak

A képzést azoknak ajánljuk, akik versenyképes, korszerű és magas színvonalú elméleti, módszertani és gyakorlati ismeretanyag elsajátítására vágynak. Akik szeretnék megérteni a gazdaság pénzügyi folyamatainak makro- illetve mikroszintű irányítását és elemzését.

  • A képzésről
  • A képzés leírása
  • Felvételi információk
  • Elhelyezkedés
  • Kapcsolat
  • Képzés letöltése (pdf)
Képzési idő
4 félév
Finanszírozási forma
Állami ösztöndíjas, Önköltséges
Képzési forma
Nappali
Levelező
Képzés indulása
Februári indulás
Felvételi irányszám
M.N.A:10-60; M.N.K: 1-50; M.L.A:10-50; M.L.K: 1-60
Az oktatás nyelve
Magyar
Költségtérítés összege
NK:
400.000 Ft/félév
LK:
400.000 Ft/félév
Legutóbbi ponthatár
NÁ: 
88
LÁ: 
88
LK: 
90
Felvételi követelmények
lásd felvételi információk
A képzés helyszíne(i)
Közgazdaságtudományi Kar (7622 Pécs, Rákóczi út 80.)
Oklevélben szereplő képzettség neve: 
Okleveles közgazdász pénzügy / Economist in Finance
Képzés célja: 

A pénzügyi tudatosság és jártasság mára alapelvárás. A banki szféra mellett a lakástakarékpénztárak, a nyugdíj-előtakarékosságok, a szabad felhasználású hitelek és a vállalati beruházások illetve befektetések világában mindig is szükség lesz olyan szakemberekre, akik magabiztos tudásuknak köszönhetően utat mutatnak. Képzésünket azoknak ajánljuk, akik önálló, kreatív, közgazdász szemléletű gondolkodásra, a gazdaság pénzügyi folyamatainak makro-, illetve mikro szintű irányítására és elemzésére egyaránt képes pénzügyi, gazdasági szakemberekké szeretnének válni.

Főbb témakörök: 

Alkalmazott vállalatértékelés, Közösségi pénzügyek, Pénzügyi kimutatások elemzése, Stratégiai beruházások és reálopciók, Kockázati tőkeelemzés, Nemzetközi pénzügyi piacok

Ösztöndíjak: 

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése úgy gondolja, hogy a képzés költségtérítéses mivolta nem lehet gátló tényező a továbbtanulásban, ezért a hallgatók támogatására egy több részből álló intézkedés-csomagot dolgozott ki.

Ösztöndíjainkról és támogatásainkról honlapunkon informálódhatsz.

Felvételi információk, jelentkezési feltételek: 

A mesterképzésekre a felvi.hu E-felvételi rendszerén keresztül lehet jelentkezni. Amennyiben olyan szakon szereztél oklevelet (például gazdasági szakcsoportba sorolt főiskolai vagy egyetemi szintű szakok, szakirányú továbbképzések), amely a képzési és kimeneti követelmények szerint a mesterképzésbe történő belépésnél teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe, úgy elegendő az adott szakon szerzett oklevél másolatát csatolnod a jelentkezéshez és nem szükséges kreditelismertetési eljárást kezdeményezned. Amennyiben más szakon végeztél, a felvétel feltételéül meghatározott kreditek elismertetését a Kari Kreditátvételi Bizottságtól kell kérelmezned.

A felvételinek feltétele a felvételi elbeszélgetés. További információk a http://ktk.pte.hu oldalon!

Elhelyezkedési területek: 

Az emelt szintű üzleti és módszertani ismereteknek, a tudatosan fejlesztett vezetői készségeknek és képességeknek birtokában a szakon végzettek alkalmassá válnak a hazai és a nemzetközi gazdasági élet különböző területein, pénzintézeteknél, költségvetési intézményeknél, országos hatáskörű irányító szervezeteknél, valamint vállalatoknál elemző, döntés-előkészítő, és döntéshozatali tevékenységek magas színvonalú ellátására, a tőkepiaci tranzakciók kezelésére, valamint a doktori képzésben való részvételre.

Kapcsolat: 

7622 Pécs, Rákóczi út 80.
Telefon: (72) 501-599 / 23159, 23258
E-mail: felveteli@ktk.pte.hu
Honlap: http://ktk.pte.hu/felvetelizok

A képzés letöltése pdf formátumban:
 

„A PTE-s diploma remek ajánlólevél, a többi már csak rajtad áll!”

 

Végzett hallgatónk a PTE-ről
(Diplomás Pályakövetés)