Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Képzések sokszínűsége PTE-n

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Pécsi Tudományegyetem 10 karán kínált több mint 300 képzés közül biztos, hogy megtalálod azt, ami leginkább illik hozzád. Minden képzési területen vannak lehetőségek: a felsőoktatási szakképzéstől az alap- és mesterképzésen át a doktori szintig választhatnak a hozzánk jelentkezők.


Szinte felsorolni is nehéz, hogy milyen tudományterületeken folytatunk oktatást: a bölcsészettudományi, jogi, orvos- és egészségtudományi, gazdasági, társadalomtudományi, műszaki, természet- és sporttudományi, valamint a művészeti képzési programok mellett a mesterképzési kínálatunk jelentős részét teszik ki a különböző tanárképzési programok.

Népszerű programok az idegen nyelvű képzések, a nemzetközi diákcsereprogramok, valamint a 17 szakkollégium is. Az oktatási-kutatási tevékenység csúcsát jelentő PhD- és DLA-képzéseken a 22 doktori iskolában mintegy 1300 doktorjelölt tanul.

A vidéki egyetemek közül csak Pécsett van egyetemi szintű - sőt, doktori iskolát is működtető - képzőművészeti program, egyetemi szintű zeneművészeti képzés.

A pécsi egyetem új programjainak felfejlesztése folyamatos, hiszen kiemelkedően magas szintű oktatógárdát mondhatunk magukénak. Alapvető célunk, hogy minőségi oktatást és magas szintű kutatást folytassunk.

Képzési katalógusunkban többféle szűrés révén van lehetőséged megtalálni a hozzád leginkább passzoló képzést »