Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Hírek

Oldalak

Keresztféléves felvételi a Pécsiközgázra

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar 2019. februári kezdéssel (keresztféléves felvételi eljárásban) is meghirdeti legnépszerűbb alap- és mesterszakjait.

Nézz be hozzánk! - Nyílt Napok a Pécsi Tudományegyetemen

A felvételi még olyan messze van, de Te kíváncsi vagy ránk?Akkor nézz be hozzánk a nyílt napjainkon is!

Rektori Ösztöndíj a legjobb jelentkezőknek - HATÁRIDŐ: SZEPTEMBER 7.

A Pécsi Tudományegyetem Rektori Ösztöndíjpályázatot hirdet a 2018-ban felvételizők legjobbjai számára! Az ösztöndíj összege: 100.000 Ft/fő. 

Nyerő stratégiát választottak a felvételizők – többen kerültek be a PTE-re

A Pécsi Tudományegyetem sikeresen zárta a 2018. évi általános felvételi eljárást, ugyanis a felvettek száma növekedett a 2017. évi általános felvételi eljárásban bejutottakhoz képest.

Kollégiumok a PTE-n - valahol lakni kell

Legtöbb hallgatónk nem Pécs városából érkezik az egyetemünkre. Két opciótok van: albérlet vagy kollégium. Illetve bejárósok is lehettek, ha a távolság nem olyan vészes és anyagilag megoldhatóbb, viszont úgy kimaradhattok egy csomó izgalmas és érdekes programból. 

Pont Ott Parti a Széchenyi téren

A PTE jóvoltából idén sem engedjük, hogy a négy fal között izguljátok végig a ponthúzást! Izgalmas programokkal és fellépőkkel várunk Titeket Pécsett a Széchenyi térre, hogy együtt örüljünk a felvételi ponthatárok kihirdetésének!

Középiskolásoknak - a jövőről

Közel 450 diák vett részt a PTE 2067 – előtted a jövő konferencián 2018. június 7-én a Szentágothai János Kutatóközpontban.

ÉlményMűhely Mozgalom: Tervezd velünk a jövőd!

Közel háromszáz középiskolás élvezhette a tanórai keretek közül kiszakadva az ÉlményMűhely Mozgalom: Tervezd velünk a jövőd! kreatív iskolanapját a PTE MIK-en május 24-én. A diákok hat középiskolából érkeztek Pécsről és Komlóról, és tizenkétféle műhelyfoglalkozás közül választhattak kedvükre valót. A nap végén minden műhely résztvevői beszámoltak néhány mondatban arról, hogy mit alkottak, milyen élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodtak a foglalkozások során.

Pécsi Bölcsészkar: Az első Sorrendmódosító party a PTE BTK-n

Lassan véget érnek a szóbeli érettségi vizsgák, és minden érettségiző diák számot vet, mielőtt belecsobbanna a nyárba: hány pontot szerezhet, mennyi kellett tavaly a megjelölt szakra való bekerüléshez, és vajon a megfelelő intézmény megfelelő szakja szerepel-e első helyen a felvételi jelentkezési lapján. Ebben kíván segítséget nyújtani a PTE Bölcsészettudományi Kar egy nyárindító, könnyed hangulatú rendezvénnyel.

PTE-s diplomával amerre csak szeretnél

A Pécsi Tudományegyetem is csatlakozott a nemzetközi egyetemek sorához, hiszen több mint 4000 külföldi hallgatója már a hallgatói létszám 20%-át teszi ki. A PTE számos teljes és rövid képzési programot kínál angol és egyéb idegen nyelveken, de nyári egyetem kínálatunk is vonzó lehet a nemzetközi színtéren.

A pécsi egyetemi élet – videós összeállítás

A pécsi egyetemista életforma lényegét dióhéjban összefoglalni szinte lehetetlen. Sok másik egyetemi campussal ellentétben a PTE jóval nagyobb, éppen ezért sokszínűbb. Ez a sokszínűség fémjelzi a hallgatók egyetemi és a város kulturális életét is. Pécsi egyetemistának lenni életérzés, melyet mindenkinek a saját bőrén kell megtapasztalnia.

#karrier - PTE mint befektetés

A Pécsi Tudományegyetemen többféle ösztöndíjat hoztak létre a különböző területeken tehetséges hallgatók részére, emellett szociális rászorultság alapján is igényelhetőek támogatások. Ezen kívül minden karon van lehetőség kedvezményekre a költségtérítéses képzésben tanuló hallgatók számára is. Így az ösztöndíjak akár a teljes havi hallgatói költségeket is fedezhetik!

Van még bármilyen felvételivel kapcsolatos kérdésed?

Felvételivel kapcsolatos kérdéseidet ne habozd feltenni, a PTE 10 karán és a központban dolgozó kollégáink állnak szíves rendelkezésetekre! Forduljatok hozzánk bizalommal!

PTE felvételi 2018

A Pécsi Tudományegyetem idén is vár minden érdeklődőt felvételivel kapcsolatos programjain és felületein. Szeretnénk segítséget nyújtani olyan infók összegyűjtésével, melyek hasznosak lehetnek a felsőoktatásba való jelentkezéskor.

PTE 2067 - Előtted a jövő - Élő közvetítés a konferenciáról június 7-én!

Robotok, nanorobotok, gaming piac, nyomtatott szobrok, online gyógyszerészek, rovardzsúz, Brain-Machine-Interface, streaming, űrvárosok, startup, insurtech...

Hatalmas érdeklődés az EDUCATIO-n a PTE iránt – 3. nap

A Szakkiállítás záró napján is hatalmas volt az érdeklődés az EDUCATIO-s PTE stand és programok iránt. Egész nap tömött sorokban várták a látogatók, hogy kollégáinkkal személyesen is tudjanak egyeztetni a felvételit érintő kérdéseikkel kapcsolatban.

Nyílt napjaink - Nézz be hozzánk Te is!

A felvételi még olyan messze van de Te kíváncsi vagy ránk?Akkor nézz be hozzánk!

Építészpalánták figyelem! - Prezentációs Nap a műszaki karon

A PTE Műszaki és Informatikai Kara a kar történetében először a 2017/2018-as tanév második szemeszterét az építészképzésben nyugat-európai minta alapján szervezett Prezentációs Nappal indítja. Az esemény alkalmat ad arra, hogy az előző szemeszter legjobb hallgatói munkái publicitást kapjanak a szak összes hallgatója és oktatója jelenlétében, alapvetően azzal a céllal, hogy láthatóvá váljanak az építészműhelyek eredményei, illetve komoly motivációval kezdődjék a szemeszter, mind a hallgatói, mind pedig oktatói részről.

PTE az EDUCATIO-n - 2. nap

Az EDUCATIO Oktatási Szakkiállítás a második napon is órási tömeget vonzott, ahogy a PTE standjai is állandó teltházat mutattak. Nagy örömünkre szolgál, hogy egész napos programjaink ekkora népszerűségnek örvendtek.

Oldalak