Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Hírek

Oldalak

PTE-s diplomával amerre csak szeretnél

A Pécsi Tudományegyetem is csatlakozott a nemzetközi egyetemek sorához, hiszen több mint 4000 külföldi hallgatója már a hallgatói létszám 20%-át teszi ki. A PTE számos teljes és rövid képzési programot kínál angol és egyéb idegen nyelveken, de nyári egyetem kínálatunk is vonzó lehet a nemzetközi színtéren.

Kollégiumok a PTE-n - valahol lakni kell

Legtöbb hallgatónk nem Pécs városából érkezik az egyetemünkre. Két opciótok van: albérlet vagy kollégium. Illetve bejárósok is lehettek, ha a távolság nem olyan vészes és anyagilag megoldhatóbb, viszont úgy kimaradhattok egy csomó izgalmas és érdekes programból. 

A pécsi egyetemi élet – videós összeállítás

A pécsi egyetemista életforma lényegét dióhéjban összefoglalni szinte lehetetlen. Sok másik egyetemi campussal ellentétben a PTE jóval nagyobb, éppen ezért sokszínűbb. Ez a sokszínűség fémjelzi a hallgatók egyetemi és a város kulturális életét is. Pécsi egyetemistának lenni életérzés, melyet mindenkinek a saját bőrén kell megtapasztalnia.

#karrier - PTE mint befektetés

A Pécsi Tudományegyetemen többféle ösztöndíjat hoztak létre a különböző területeken tehetséges hallgatók részére, emellett szociális rászorultság alapján is igényelhetőek támogatások. Ezen kívül minden karon van lehetőség kedvezményekre a költségtérítéses képzésben tanuló hallgatók számára is. Így az ösztöndíjak akár a teljes havi hallgatói költségeket is fedezhetik!

Van még bármilyen felvételivel kapcsolatos kérdésed?

Felvételivel kapcsolatos kérdéseidet ne habozd feltenni, a PTE 10 karán és a központban dolgozó kollégáink állnak szíves rendelkezésetekre! Forduljatok hozzánk bizalommal!

PTE felvételi 2018

A Pécsi Tudományegyetem idén is vár minden érdeklődőt felvételivel kapcsolatos programjain és felületein. Szeretnénk segítséget nyújtani olyan infók összegyűjtésével, melyek hasznosak lehetnek a felsőoktatásba való jelentkezéskor.

Hatalmas érdeklődés az EDUCATIO-n a PTE iránt – 3. nap

A Szakkiállítás záró napján is hatalmas volt az érdeklődés az EDUCATIO-s PTE stand és programok iránt. Egész nap tömött sorokban várták a látogatók, hogy kollégáinkkal személyesen is tudjanak egyeztetni a felvételit érintő kérdéseikkel kapcsolatban.

Nyílt napjaink - Nézz be hozzánk Te is!

A felvételi még olyan messze van de Te kíváncsi vagy ránk?Akkor nézz be hozzánk!

Építészpalánták figyelem! - Prezentációs Nap a műszaki karon

A PTE Műszaki és Informatikai Kara a kar történetében először a 2017/2018-as tanév második szemeszterét az építészképzésben nyugat-európai minta alapján szervezett Prezentációs Nappal indítja. Az esemény alkalmat ad arra, hogy az előző szemeszter legjobb hallgatói munkái publicitást kapjanak a szak összes hallgatója és oktatója jelenlétében, alapvetően azzal a céllal, hogy láthatóvá váljanak az építészműhelyek eredményei, illetve komoly motivációval kezdődjék a szemeszter, mind a hallgatói, mind pedig oktatói részről.

PTE az EDUCATIO-n - 2. nap

Az EDUCATIO Oktatási Szakkiállítás a második napon is órási tömeget vonzott, ahogy a PTE standjai is állandó teltházat mutattak. Nagy örömünkre szolgál, hogy egész napos programjaink ekkora népszerűségnek örvendtek.

PTE az EDUCATIO-n is! - 1. nap

A ma kezdődött Educatio Oktatási Szakkiállításon a Pécsi Tudományegyetem is rengeteg programmal várta a látogatókat.

Ismét jegyet, kreditet szerezhetnek a középiskolások a pécsi bölcsészkaron

2018 februárjától folytatódik a Kreditpróba – Készülj az egyetemre az egyetemen! címet viselő kezdeményezés, amelyet a PTE Bölcsészettudományi Kara indított középiskolás diákok számára.

PTE a pécsi Árkádban is!

Minden korosztályt megszólító programjainkkal várunk a pécsi bevásárlóközpontba, ahol nemcsak az egyetemi képzésekbe, hanem a sokszínű egyetemi életbe is betekintést nyerhettek. Szeretettel várunk a PTE Pavilonnál!

A PTE az EDUCATIO-n is vár! - Programok

2018. január 18-20. között a Pécsi Tudományegyetem is vár minden érdeklődőt a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra a Hungexpo "G" csarnokában!

#PTE – És te mikor leszel PTE-s? – 4. rész

Elérkezett a #PTE webizódok 4. része is, ahol Dóri, Dávid és Tomi meglátogatják azokat a helyeket, amelyeket felvillantottak Tominak az előző rész végén, és különlegességük, egyediségük mellett nem lehet elmenni szó nélkül, ha Pécsről, vagy a Pécsi Tudományegyetemről van szó! Élményekben, sokszínűségben nem lesz hiány sem ebben a részben, sem a PTE-s hallgatói létben :) !!! A 4 részes sorozatnak most itt a vége, de talán folytatása következik.

Folytatódik a #PTE webizódok - 3. rész

A #PTE webizódok harmadik részben Dóri, Dávid és Tomi meglátogatják a Szenes Klubot, az egyetem egyik kultikus helyét. Lássuk, hogyan folytatódott a videó forgatása!

Kattintásért ajándék? Igen! - Kérdőív felvételizőknek

Kattintásért ajándék? Igen! Töltsd ki max. 10 perc alatt kérdőívünket és legyél Te az egyik szerencsés, aki megnyeri a 3 PTE-s ajándékcsomag egyikét! Segíts, hogy igazán segíthessünk Neked!

#PTE - Magyarország első egyeteme - 2. rész

Az új PTE-s mini websorozat második része is megtekinthető már, megtalálható a közösségi médiában és a PTE fórumain is.

#PTE – a PTE új webfilmsorozata

Mindig is kíváncsi voltál milyen egyetemistának lenni? Négy részes mini webfilsorozatunkban sok mindent megtudhatsz a pécsi egyetemi életről Tomi, Dóri és Dávid segítségével. Gyere el hozzánk te is, nézd meg milyen volt az indulás Pécsre. :)

Pécs a jövőd kapuja

Pécs mindig is különösen alkalmas volt az egyetemi évek tartalmas eltöltésére. Az épületek, az egyetemi helyszínek mindegyike pontosan azt a célt szolgálja, hogy a nálunk tanuló hallgatók jól érezzék magukat és a legjobb helyen készülhessenek fel a jövőbeli (és a vizsgaidőszakkal járó) kihívásokra.

Oldalak