Pécsi egyetemi élet

A pécsi egyetemista életforma lényegét dióhéjban összefoglalni szinte lehetetlen. Sok másik egyetemi campussal ellentétben a PTE jóval kiterjedtebb és tagoltabb, éppen ezért sokszínűbb. Ez a sokszínűség fémjelzi a hallgatók egyetemi és a város kulturális életét is.

 

Pécsi egyetemistának lenni nem pusztán „átmeneti állapot”, hanem egy életérzés, melyet mindenkinek a saját bőrén kell megtapasztalnia.

 

Pécsi egyetemi élet

 

A PTE hallgatói jól tudják: a szakmai és kulturális rendezvényeken és konferenciákon túl Pécsen szinte minden nap nyílik lehetőség szórakozásra. Rövid ízelítő a teljesség igénye nélkül: Ha hétfő, akkor Szenes, Jogász és Közgáz szerda, orvosi buli a Pécsi Est Caféban, fellépések a Trafikban.

 

 

 

Akár egy igazi tombolós bulira, akár csak egy kis lazításra vágysz, biztosan megtalálod a neked tetsző programot! Az egyetemi bulik hírét leginkább a hallgatók egymás között, szájról szájra, illetve a karok Hallgatói Önkormányzatai terjesztik.

 

Pécsi egyetemi élet

 

A Pécsi Tudományegyetem egyik legnagyobb és egyben legsikeresebb szórakoztató rendezvénysorozata a Pécsi Egyetemi Napok – becenevén PEN. Nem érdemes kihagyni...

 

 

Számos egyetemi szolgáltatás kíséri egyetemistáink mindennapjait, hadd ajánljunk a figyelmeztekbe előzetesen is párat!

Sportolnál? Jó lenne találni egy sportos közösséget? Akkor a PTE egyetemi sportprogramjait ajánljuk a figyelmedbe.

Hozzáfognál karriered építéséhez? Karrier Irodánk munkatársai mindenben segítenek! Tréningek, tanácsadások, gyakorlati helyek egy helyen.

Te is imádod a könyvtárakat? Jó lenne egy gyönyörű helyen készülni a vizsgákra? Kikapcsolódához és a vizsgák hatékony teljesítéséhez is csak ajánlani tudjuk a könyvtárainkat!

Utaznál? Nyelvet tanulnál? Akár külföldön is teljesítheted kereshetsz ösztöndíjas gyakorlati helyet. Erasmus+ és minden már mobilitási program nálunk a PTE-n egy helyen: http://mobilitas.pte.hu/

 

 

 

 

 

Nyelvvizsga vagy nyelvtanulás, keresd a PTE Idegen Nyelvi Központunkat!

Nálunk minden egyes tehetség megtalálja a maga útját, további infók: tehetseg.pte.hu

Támogató Szolgálat - hogy csökkentsük a fogyatékosságból eredő hátrányokat, segítsük a mindennapi életet az egyetemen.

Ismered a Táncoló Egyetemet? Táncban, mozgásban próbálhatod ki magad, akár kreditért is! Ha profi vagy csatlakozz a PTE Táncegyütteshez!

Te is imádod a temészetet? Lehet nem lesz mindig időd a Mecsekbe menni, kered fel a PTE Botanikus kertjét, megéri!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„A PTE-s diploma remek ajánlólevél, a többi már csak rajtad áll!”

 

Végzett hallgatónk a PTE-ről
(Diplomás Pályakövetés)