Pécsi egyetemi élet

A pécsi egyetemista életforma lényegét dióhéjban összefoglalni szinte lehetetlen. Sok másik egyetemi campussal ellentétben a PTE jóval kiterjedtebb és tagoltabb, éppen ezért sokszínűbb. Ez a sokszínűség fémjelzi a hallgatók egyetemi és a város kulturális életét is.

 

Pécsi egyetemistának lenni nem pusztán „átmeneti állapot”, hanem egy életérzés, melyet mindenkinek a saját bőrén kell megtapasztalnia.

 

Pécsi egyetemi élet

 

A PTE hallgatói jól tudják: a szakmai és kulturális rendezvényeken és konferenciákon túl Pécsen szinte minden nap nyílik lehetőség szórakozásra. Rövid ízelítő a teljesség igénye nélkül: Ha hétfő, akkor Szenes, Jogász és Közgáz szerda, orvosi buli a Pécsi Est Caféban, fellépések a Trafikban.

 

 

 

Akár egy igazi tombolós bulira, akár csak egy kis lazításra vágysz, biztosan megtalálod a neked tetsző programot! Az egyetemi bulik hírét leginkább a hallgatók egymás között, szájról szájra, illetve a karok Hallgatói Önkormányzatai terjesztik.

 

Pécsi egyetemi élet

 

A Pécsi Tudományegyetem egyik legnagyobb és egyben legsikeresebb szórakoztató rendezvénysorozata a Pécsi Egyetemi Napok – becenevén PEN. Nem érdemes kihagyni...

 

 

 Sokszínű város, sokszínű egyetemi élet a PTE-n

 

 

 

 

 

 

Milyen érzés megismerni középiskolásként a PTE-t?

 

 

 

 

 

 

 

 

„A PTE-s diploma remek ajánlólevél, a többi már csak rajtad áll!”

 

Végzett hallgatónk a PTE-ről
(Diplomás Pályakövetés)