Szülőknek

Miért a PTE? Felvételiző diák szülőjeként bizonyára Ön is tapasztalja, hogy mennyi mindent kell figyelembe venni a felsőoktatási intézmény kiválasztásakor. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani néhány fontosabb szempont bemutatásával.

PTE képzéskeresője lehetőséget nyújt többféle szűrésre, hogy ezzel is segítsük a lehető legjobb választás megtalálását gyermeke számára. Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, szeretettel várjuk Önöket Szülői nyílt napjainkon!

 

Pécsi Tudományegyetem az Education

 

PTE Szülői Fórum a Facebookon

Segítünk, hogy segíthessenek! - Hasznos információkkal, érdekes írásokkal, linkekkel. Tesszük mindezt annak érdekében, hogy gyermekeiknek kellő támaszt nyújthassanak a továbbtanulással és jelentkezéssel kapcsolatban! Nem könnyű eligazodni és tájékozódni a rengeteg adat és információ között, ezért hoztunk létre PTE Szülői Fórum zárt FB csoportunkat. A csoportban megosztjuk Önökkel azokat a fontos témákat, amelyek felmerülhetnek a felvételi döntés során: bemutatjuk egyetemünk sajátosságait, előnyeit, kiemelkedő teljesítményeit. Kérjük, csatlakozzanak csoportunkhoz, figyeljék posztjainkat és kérdezzenek tőlünk! Mi segítünk a döntésben

Tovább a Szülői Fórumra 

 

Facebook Szülői Fórum

 

Képzések

Az intézmény 10 karán a legváltozatosabb képzések és szakok biztosítják a jövő szakembereinek magas szintű oktatását a felsőfokú szakképzésektől az alapképzéseken, a másoddiplomás képzéseken át a változatos témakörű doktori iskolákig. 

Tovább a képzéskeresőhöz »

 

Oktatás a PTE-n

 

Megélhetés

Megéri Pécset választani, figyelembe véve az anyagi szempontokat is. Ha Pécsett élnek, a PTE választásával megspórolhatóak az utazás, és a más városba költözéssel, különéléssel járó költségek. Ha gyermeke önállóságra vágyik, pécsi lakosként is pályázhat kollégiumra, vagy költözhet albérletbe, és így mégsem szakad el teljesen a családjától, baráti közösségétől, városától.

 

Ha gyermeke más városból költözne Pécsre, érdemes összehasonlítaniuk a megélhetés költségeit. Néhány példa: kollégiumi elhelyezés a PTE-n elérhető 9.000-18.000 Ft között, napi menü 600 Ft-tól, helyi diák buszbérlet 3900 Ft-ért kapható. Emellett egyetemünk számos ösztöndíj lehetőséget kínál hallgatóinak.

 

Kutatás a PTE-n

 

Munkaerő-piaci elhelyezkedés

Egyetemünk 2010 óta végez kérdőíves felmérést a Diplomás Pályakövetési Rendszer keretében, melyek eredményei nagyban segítenek abban, hogy képzéseink, szolgáltatásaink mind jobban megfeleljen a hallgatók igényeinek és a munkaerő-piaci elvárásoknak. PTE-n komplex, magas színvonalú karrierprogram segíti a hallgatók tudatos karriertervezését és elhelyezkedését.

 

Végzettjeink több mint 95%-a végzés után azonnal vagy rövid idejű keresés után talált állást
Végzettjeink több mint 96%-a ajánlaná az egyetemet barátainak és ismerőseinek

 

 

Pécs egyik látványossága, a Bazilika

 

Egyetemi élet

Az egyetemi évek a tanulás, karrierépítés mellett a felnőtté válásnak, önállóság megtapasztalásának, az értelmiséggé válásnak is az évei, azok minden pozitívumával és nehézségével együtt. Pécs ideális helyszín lehet egy fiatal „szárnypróbálgatásához”, nem túl nagy, és nem túl kicsi, élhető, szerethető város. 2000 éves múltra tekint vissza, rendkívül gazdag kulturális és történelmi öröksége turistákkal és turistákból lett egyetemistákkal van tele, hiszen Pécs olyan sajátságos varázzsal, mediterrán hangulattal rendelkezik, amely az ide látogatót magához láncolja.

 

Tanulmányok a PTE-n

 

Külföldi tanulmányok

A nyelvtanulás, tapasztalatszerzés szempontjából nem utolsó szempont, hogy a felsőoktatási intézmény milyen külföldi kapcsolatokkal rendelkezik. Számos külföldi tanulmányi program – ösztöndíj lehetőség vár a PTE hallgatóira.

A mobilitásról a PTE-n »

 

Pécs és a Modern Városok program

Pécs egy igazi egyetemváros, ahol mindenki megtalálja a számítását a tanulás és a kikapcsolódás terén is, ezért is nyerhette el az Európa Kulturális Fővárosa megtisztelő címet. Pécs a Pécsi Tudományegyetemmel karöltve egy újabb óriási lehetőséget kapott a Modern Városok Programnak köszönhetően. Most igazán megéri pécsi egyetemistának lenni!

További információk »

 

 

„A PTE-s diploma remek ajánlólevél, a többi már csak rajtad áll!”

 

Végzett hallgatónk a PTE-ről
(Diplomás Pályakövetés)