Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Felvételi hírek

PTE-s diplomával amerre csak szeretnél

A Pécsi Tudományegyetem is csatlakozott a nemzetközi egyetemek sorához, hiszen több mint 4000 külföldi hallgatója már a hallgatói létszám 20%-át teszi ki. A PTE számos teljes és rövid képzési programot kínál angol és egyéb idegen nyelveken, de nyári egyetem kínálatunk is vonzó lehet a nemzetközi színtéren.

A PTE nemzetközi hallgatói

 

De nemcsak hozzánk érkeznek a nemzetközi hallgatók, hanem egyetemünk diákjai is eljuthatnak velünk a világ minden tájára.

Az aktív csereprogramok mellett a PTE résztvevője régiós és kontinenseken átívelő nemzetközi egyetemi szövetségeknek. 396 ERASMUS partneregyetemmel kötött 661 együttműködési megállapodás révén számtalan lehetőség nyílik ERASMUS tanulmányi útra. Ezen kívül 70 külföldi partneregyetemmel rendelkezik a PTE. Nagyon jó hír minden utazni vágyó számára, hogy 8 ország 20 egyetemére lehet jelentkezni cserehallgatóként a tengerentúlra.

 

PTE-s diplomával amerre csak szeretnél

 

Büszkék vagyunk rá, hogy a nálunk végzett hallgatók jól boldogulnak diplomájukkal a munkaerőpiacon. A 2017-es Diplomás Pályakövetés adatai alapján végzettjeink:

  • nettó 212.610 Ft átlagkeresettel rendelkeznek.
  • több mint 93%-a végzés után azonnal vagy rövid idejű keresés után talált állást.
  • több mint 97%-a ajánlaná az egyetemet barátainak és ismerőseinek.

 

 

Kollégiumok a PTE-n - valahol lakni kell

Legtöbb hallgatónk nem Pécs városából érkezik az egyetemünkre. Két opciótok van: albérlet vagy kollégium. Illetve bejárósok is lehettek, ha a távolság nem olyan vészes és anyagilag megoldhatóbb, viszont úgy kimaradhattok egy csomó izgalmas és érdekes programból. 

Takács Gyula, a pécsi Hallgatói Önkormányzat elnöke sok hasznos tanácsot és információt osztott meg velünk a videóban a kollégiumokról, ösztöndíjakről és mindenféle teendőről, ami persze sok akad a felvételi után is:


A Pécsi Tudományegyetem Kollégiumai meglehetősen kedvező áron elérhetőek, így egy ösztöndíj hallgató akár 9 320.- Ft –ért is szállást találhat. De az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók számára is 12 000.-Ft –tól indulnak az elérhető kollégiumi férőhelyek.

A Pécsen elérhető kollégiumok között négy felújított, korszerű kollégium található: Szántó Kollégium, Jakabhegyi Kollégium, Boszorkány úti Kollégium és Szalay László Kollégium (UNIV).

Fentieket egészíti ki a két saját üzemeltetésű kollégium: a Laterum Kollégium valamint a Balassa János Kollégium. Ez utóbbi jelenleg Modern Városok Program keretén belüli felújítás miatt zárva tart, de a munkálatok végeztével ismét megnyitja kapuit.
Szántó Kollégium

Cím: Szántó Kovács János u. 1/d

Térítési díj állami ösztöndíjas hallgatók számára: 17 475.- Ft / hó

Térítési díj önköltséges hallgatók számára: 18 000.- Ft / hó

A Szántó van talán legmesszebb a belvárostól. Az Uránvárosban található kollégiumot nemrég újították fel, ami magán az épületen és a szobákon egyaránt látszik. A KPVK mellett helyezkedik el, sőt az épületben egy Kormányablak is található, így hivatalos ügyeink nagy részét lényegében a szomszédban el is tudjuk intézni. 2-2 fős szobák vannak – egy szárny kivételével –, melyekhez saját vizesblokk és konyha tartozik. Ha a távolság nem probléma, akkor az egyik legjobb kollégium, viszont ha bárhova szeretnénk menni, akár szórakozni, akár órákra, akkor egy buszbérlet vásárlása ajánlatos.Jakabhegyi kollégium

Cím: Pécs, Jakabhegyi út 8

Térítési díj állami ösztöndíjas hallgatók számára: 9 320.- Ft / hó

Térítési díj önköltséges hallgatók számára: 18 000.- Ft / hó

A belváros fele haladva a következő koli a Jakabhegyi. A Szántóhoz hasonlóan egy nagyon jó állapotban lévő épületről beszélünk. A szobák itt viszont már 3-3 fősek, így kettővel több emberrel kell összességében megosztani a terünket, viszont saját vizesblokk, étkező és konyha tartozik a blokkokhoz. Jóval közelebb van az összes többi karhoz, mint a Szántó és a szobák is nagyobbak, igaz zsúfoltabbak is.

Boszorkány úti Kollégium

Cím: Pécs, Boszorkány út 2

Térítési díj állami ösztöndíjas hallgatók számára: 17 475.- Ft / hó

Térítési díj önköltséges hallgatók számára: 18 000.- Ft / hó

A következő opciónk a Boszorkány úti Kollégium. A Bosziban 2-2 fős szobák vannak vizesblokkokkal, viszont csak szintenként található közös konyha, ám azok még mikróval is fel vannak szerelve. Komfortzónája a már említettekhez hasonlítható, és nagyon közel van a BTK, TTK, MIK és GYTK karokhoz. További előnye, hogy a legnagyobb kolibulikra mindig a Boszorkányban kerül sor, amelyekről sosem marad le az ember, ha ott lakik.
Szalay László Kollégium:

Cím: Pécs, Universitas u. 2

Térítési díj állami ösztöndíjas hallgatók számára: 9 320.- Ft / hó

Térítési díj önköltséges hallgatók számára: 18 000.- Ft / hó

A PTE egyik legújabb kollégiuma a Szalay László, azaz a korábbi UNIV Kollégium. Az épület a Kodály- és a Tudásközpont között helyezkedik el, a Zsolnay Negyedtől öt perc sétára. Pécs egyik legszebb környékén van, viszont a Negyedben elhelyezett tanszékektől, valamint a közgáztól és a jogi kartól eltekintve elég messze fekszik a többi egyetemi campustól. Cserébe a közelben található a Központi Tanulmányi Iroda és a Központi Hallgatói Pályázati Pont. A kollégiumban 3-3 fős szobák vannak blokkonként, saját konyhával, étkezővel és vizesblokkal. Az összes felsorolt koli közül talán itt van a legnyugisabb környezet az összes opció közül. Így aki a kolit leginkább tanulásra és alvásra szeretné használni, ez a legmegfelelőbb választás.
Laterum Kollégium

Cím: 624, Pécs Hajnóczy u. 37-39.

Térítési díj állami ösztöndíjas hallgatók számára: 9 320.- Ft / hó

Térítési díj önköltséges hallgatók számára: 12 000.- Ft / hó

A Laterum Kollégium Uránvárosban található, ennek ellenére rendkívül jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, így a helyi buszjárattal valamennyi egyetemi kar könnyedén megközelíthető.

A kollégiumban 5 fős szobák találhatók, minden szobához külön vizesblokk valamint hűtő tartozik.Vidéki Kollégiumok

Térítési díj állami ösztöndíjas hallgatók számára: 9 320.- Ft / hó

Térítési díj önköltséges hallgatók számára: 12 000.- Ft / hó

Pécsi Tudományegyetem vidéki képzési központjaiban is biztosítja a hallgatók számára a kollégiumi elhelyezést. Zalaegerszegen két kollégiumi épület áll a hallgatók rendelkezésére, az elhelyezés 2-3 ágyas szobákban történik. Szombathelyen 2-5 fős szobák illetve apartmanok találhatóak, míg Kaposváron blokkos rendszerben 2+2 fős apartmanokban kaphatnak a hallgatók elhelyezést, melyekhez apartmanonként külön vizesblokk áll a lakók rendelkezésére.

Külön megemlítendő a legnagyobb vidéki képzési hely, a KPVK Szekszárdi Kollégiuma. A folyosói vizesblokkal ellátott kollégium 3-3 ágyas szobákkal, valamint a hatodik emeleten 2 ágyas párszobákkal áll a szekszárdi hallgatók rendelkezésére.Forrás: PTE 1367 Felvételi EHÖK Magazin

 

A pécsi egyetemi élet – videós összeállítás

A pécsi egyetemista életforma lényegét dióhéjban összefoglalni szinte lehetetlen. Sok másik egyetemi campussal ellentétben a PTE jóval nagyobb, éppen ezért sokszínűbb. Ez a sokszínűség fémjelzi a hallgatók egyetemi és a város kulturális életét is. Pécsi egyetemistának lenni életérzés, melyet mindenkinek a saját bőrén kell megtapasztalnia.

Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani az egyetemi életet bemutató videóinkkal. Tartsatok velünk!
Bye-Bye 650: Alan Walkerrel búcsúzott a jubileumi év
7. Sárkányhajó Regatta
2017-ben a PTE volt az EFOTT házigazdájaDunai Regatta 2017
Pécsi Egyetemi Napok 2017
IV. Sportok ÉjszakájaTovábbi videók egyetemünk Youtube csatornáján »

#karrier - PTE mint befektetés

A Pécsi Tudományegyetemen többféle ösztöndíjat hoztak létre a különböző területeken tehetséges hallgatók részére, emellett szociális rászorultság alapján is igényelhetőek támogatások. Ezen kívül minden karon van lehetőség kedvezményekre a költségtérítéses képzésben tanuló hallgatók számára is. Így az ösztöndíjak akár a teljes havi hallgatói költségeket is fedezhetik!

Ösztönző ösztöndíjak

Ösztönző ösztöndíjak

 

Tanulmányi ösztöndíjak

Tanulmányi ösztöndíj: 6.000 – 40.000 Ft

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj: 40.000 Ft

 

Szociális ösztöndíjak

Rendszeres szociális ösztöndíj: 6.000-60.000 Ft

Elsősök kiegészítő alaptámogatása: 11.900 Ft (BSC), 17.850 (MSC)

Rendkívüli szociális ösztöndíj: akár a mindenkori bruttó minimálbérig

Esélyegyenlőségi pályázat (kollégiumi díjat csökkenti) – akár a kollégiumi díj 100%-a

 

Egyéb: kulturális, sport stb.

Intézményi, Szakmai, Tudományos Ösztöndíj: 20.000 - 72.000 Ft

Kriszbacher Ildikó Ösztöndíj: 40.000 Ft

 

 

Költségek

Kollégium: 12.000 Ft

Étel: 30.000 - 40.000 Ft

Buszbérlet: 3.475 Ft

Mozi: 2.000 Ft

Jegyzet: 3.000 Ft

Esti szórakozás: 15.000 Ft*

AZ EHÖK adatai alapján

Végzettjeink nettó 212.610 Ft átlagkeresettel rendelkeznek.

Végzettjeink több mint 93%-a végzés után azonnal vagy rövid idejű keresés után talált állást.

A 2017-es Diplomás Pályakövetés adatai alapján.

Van még bármilyen felvételivel kapcsolatos kérdésed?

Felvételivel kapcsolatos kérdéseidet ne habozd feltenni, a PTE 10 karán és a központban dolgozó kollégáink állnak szíves rendelkezésetekre! Forduljatok hozzánk bizalommal!

PTE Oktatási Igazgatóság
Kapcsolat:
felveteliinfo@pte.hu
www.felveteli.pte.hu


 

Állam- és Jogtudományi Kar
Irány a pécsi jog!

A jogi kar, a Pécsi Tudományegyetem legrégebbi fakultása hagyományosan nagy hangsúlyt fektet az oktatói és hallgatói kiválóságra, az elhivatott, tehetséges hallgatók tudományos előmenetelére (diákkör, szakkollégium), és magas óraszámú, ingyenes idegen nyelvi képzés biztosításával a jogi szaknyelvi ismeretek színvonalas átadására. A pécsi jogász diplomák országszerte keresettek, elismertek.

Kapcsolat: Varga-Fuderer Anita 
felveteli@ajk.pte.hu
felvi.ajk.pte.hu


Általános Orvostudományi Kar

A jövőd itt kezdődik

Várunk Magyarország nemzetközileg egyik legismertebb karán. Széles bázisú elméleti képzés mellett, kiterjedt hazai és nemzetközi oktatókórházi gyakorlati lehetőségek, életre szóló hivatás, nemzetközileg elismert, értékes diploma. 
Kapcsolat: Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda
info@aok.pte.hu
felvi.aok.pte.hu

 

Bölcsészettudományi Kar

jót. együtt. szabadon.
Ösztöndíjak, piacképes diploma, korszerű tudás, innováció és hagyomány – Pécsi BTK

Ha olyan tudásra és diplomára vágysz, amelyben a profit mellett a gondolkodás, az alkalmazhatóság mellett az alkalmazkodni tudás, a naprakészség mellett a sokoldalúság, a problémák kreatív megoldása kap helyet, akkor a pécsi bölcsészkar a te választásod!
Kapcsolat: Kovács Bea, Bózsa-Rappai Erika
btkfelvi@pte.hu
www.btk.pte.hu/felvetelizoknek

 

Egészségtudományi Kar 
Életre szóló hivatások
A PTE ETK dinamikusan fejlődő tudományterületeken kínál életre szóló hivatásokat 5 városban: Pécsett, Kaposváron, Szombathelyen és Zalaegerszegen, valamint a szerbiai Zomborban. Aki képzéseinket választja, elkötelezi magát a humanitás, embertársain való segítés és az élethosszig tartó tanulás mellett. 
Kapcsolat:
info@etk.pte.hu
www.felvetelizoknek.etk.pte.hu

 

Gyógyszerésztudományi Kar

Várunk Magyarország legfiatalabb, dinamikusan fejlődő Gyógyszerésztudományi Karán. Kiscsoportos, gyakorlatorientált képzés, multikulturális környezet, nemzetközileg elismert, értékes diploma. 
Kapcsolat: Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda
info@gytk.pte.hu
felvi.gytk.pte.hu

 

Közgazdaságtudományi Kar
Ahonnan a karrier indul

A KTK számos lehetőséget nyújt hallgatóinak a felsőoktatási képzések mind a négy szintjén, legyen szó akár hazai és külföldi tapasztalatszerzési lehetőségekről, vagy tanórákon kívüli szakmai, és a hallgatói szervezetek által szervezett közösségépítési programokról.

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ, valamint a Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ a kar olyan alappillérei, amelyek nagyban hozzájárulnak hallgatóink kommunikációs, társas és vállalkozói készség- és képesség fejlődéséhez, munkaerő-piaci értékeinek növeléséhez.  

Kapcsolat: Nagy Norbert Péter
felveteli@ktk.pte.hu
www.ktk.pte.hu

 

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar
Szekszárd – Pécs
Egy régió, egy kar, ezernyi lehetőség

Ha a KPVK-t választod, naprakész, versenyképes tudás, gyakorlatorientált képzés és pezsgő hallgatói élet vár!
Kapcsolat: Egléné Fekete Zsuzsanna
felveteliinfo@kpvk.pte.hu
www.felveteli.kpvk.pte.hu

 

Műszaki és Informatikai Kar
Tervezd velünk a jövőd!

A Műszaki és Informatikai Kar több ezer magyar és fél ezer külföldi hallgatójával, több évtizedes tapasztalatával, modern egyetemi campusával hazánk műszaki felsőoktatásának és a magyar mérnökképzésnek egyik meghatározó intézménye.

Oktatói és kutatói tevékenységével lehetőséget biztosít hallgatóinak a magas presztízsű, nemzetközileg is elismert diploma megszerzésére.
Kapcsolat: Kukai Annamária
felvi@mik.pte.hu
www.felvi.mik.pte.hu

 

Művészeti Kar 
Prodesse et delectare /Tanítani és gyönyörködtetni.

Az itt folyó magas fokú oktatás egyedülálló módon, tudományegyetemi közegben biztosítja a művészeti képzés legmagasabb szintjét is − a művészeti doktori képzést. Képzéseinkben helyet kapnak a korszakot meghatározó, művészetet érintő mediális technikák, a zenei- és a vizuális művészeti informatika kutatás programjai is.

Kapcsolat: Pásztó Renáta
paszto.renata@pte.hu
www.art.pte.hu/felveteli/felvetelizoknek

 

Természettudományi Kar
Természettudományok, Informatika, Sporttudományok, Tanárképzés Alapképzésektől a doktori iskoláig - Nemzetközileg elismert, piacképes diploma.

Kapcsolat: Bognár László
felveteli@gamma.ttk.pte.hu 
www.ttk.pte.hu/felvetelizok

Hogyan lehet meghozni a legjobb felvételivel kapcsolatos döntéseket? – VIDEÓ

Hogyan lehet meghozni a legjobb felvételivel kapcsolatos döntéseket? Milyen startégiát érdemes követni a továbbtanulásnál? 

Lengvárszky Attila oktatási igazgató osztotta meg velünk tanácsait, javaslatait.


 

A felsőoktatásba való jelentkezés határideje: 2018. február 15.

 

PTE felvételi 2018

A Pécsi Tudományegyetem idén is vár minden érdeklődőt felvételivel kapcsolatos programjain és felületein. Szeretnénk segítséget nyújtani olyan infók összegyűjtésével, melyek hasznosak lehetnek a felsőoktatásba való jelentkezéskor.

Online PTE

Megújult felvételi oldalunkon minden felvételihez kapcsolódó információ megtalálható. Bármely további kérdés esetén a felvételi Infóvonalon kérhetsz segítséget. Keress ránk a közösségi médiában is: Irány a PTE a Facebookon és Instagramon is!

 

#PTE / fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs


Személyes találkozás

A PTE karai által szervezett nyílt napjainkon ízelítőt kaphatsz nemcsak az oktatásból, hanem az egyetemi életből is. Nézz be hozzánk te is!

Január 18. és 20. között a PTE színes standjával és rengeteg programmal, szombaton színpadi műsorral vár az EDUCATIO Oktatási Szakkiállításon, ahol nálunk már a kiállítás során is #OTTHON-ra találsz. Személyes találkozásokkal, workshopokkal készülünk a PTE egyedi nappalijában, ahol a szülőket is szeretettel várjuk!

Január 30. és február 3. között az egyetem a pécsi Árkádba is beköltözik. Délutánonként #SOKSZÍNŰ programokkal és tanácsadásokkal várunk!

 


A PTE filmeken

Nehéz elképzelni, hogy milyen lesz az igazi pécsi egyetemi élet, így érdemes megnézni #PTE kisfilmjeinket, melyek az egyetemi oktatáson túl a PTE-s #ÉLMÉNY-eket is bemutatják.

1. rész: Az indulás »
2. rész: Magyarország első egyeteme »
3. rész: Ha hétfő, akkor Szenes »
4. rész: És te mikor leszel PTE-s »

#PÉCS egyetemi oktatását olyan jelentős fejlesztések segítik, mint a Modern Városok Program, mely rengeteg új lehetőséget jelent az itt tanulók számára is. Pécs a #JÖVŐD kapuja!

 

PTE hallgatók a Tudásközpont előtt


Pályaválasztási és életpálya tanácsadás

tanácsadás keretében ezekhez hasonló kérdésekről beszélgethetsz: miben vagy tehetséges? Mire vágysz, hogyan szeretnél élni? Mit szeretnél elérni a szakmai és személyes életedben? Milyen #KARRIER-re vágysz? Egy ilyen alkalom segít tudatosan végiggondolni a képességeidet, a számodra fontos értékeket, mérlegelni a lehetőségeidet és döntést hozni.

Hatalmas érdeklődés az EDUCATIO-n a PTE iránt – 3. nap

A Szakkiállítás záró napján is hatalmas volt az érdeklődés az EDUCATIO-s PTE stand és programok iránt. Egész nap tömött sorokban várták a látogatók, hogy kollégáinkkal személyesen is tudjanak egyeztetni a felvételit érintő kérdéseikkel kapcsolatban.


Azonban a PTE nemcsak az információk átadására törekedett. Szerettük volna, hogy mindenki igazi PTE-élménnyel térjen haza és megismerje a PTE-t mint otthont.

Hatalmas érdeklődés az EDUCATIO-n a PTE iránt – 3. nap / fotó: Sütő Richárd


Nemcsak kérdésekre válaszoltunk, meg is mutattuk a gyakorlatot is: vizsgálatok mikorszkóppal, az emberi test megismerése, gyógyszerkeverés vagy akár a 3D nyomtatás is elérhető volt a PTE standnál.

 

Hatalmas érdeklődés az EDUCATIO-n a PTE iránt

 

Ma színpadi műsorral is készültünk egy játékokkal egybekötött interaktív vetítés formájában. Bemutattuk egyetemi kisfilmjeinket, a Modern Városok Programról, illetve a #PTE webizódokat is. Persze nem hagyhattuk ki a Halott Pénz Otthon című számát sem, hogy senki se távozzon igazi otthon-élmény nélkül.

 

Hatalmas érdeklődés az EDUCATIO-n a PTE iránt – 3. nap / fotó: Sütő Richárd

 

A PTE Táncegyüttes táncosai megadták az alaphangulatot, így a színpadi műsor után spontán buli alakult ki. Nem hiába mondta Garami Gábor, a rendezvény speakere, hogy a legjobb hangulat a PTE standjánál volt! És nem hiába skandálta a tömeg: Mindenki pécsi akar lenni!

 

Hatalmas érdeklődés az EDUCATIO-n a PTE iránt – 3. nap / fotó: Sütő Richárd

 

A PTE Otthon programjai folyamatos érdeklődés mellett zajlottak. Olyan aktuális témákat tűztünk napirendre, mint például a nyelvvizsga. De külön gondoltunk a szülőkre és pedagógusokra is, kollégáink kávé és süti mellett válaszoltak meg minden felvételivel kapcsolatban felmerült kérdést.

 

Hatalmas érdeklődés az EDUCATIO-n a PTE iránt – 3. nap / fotó: Sütő Richárd

 

Tehetségben sem volt hiány a PTE Otthonban. Mellinger Csaba és Sors Tamás beszélgettek az érdeklődőkkel a kettős karrier, a sportpályafutás utáni pályaválasztás lehetőségeiről, PTE-s élményeikről.

 

Hatalmas érdeklődés az EDUCATIO-n a PTE iránt

 

Fröhlich Balázs feltaláló, villamosmérnök hallgatónk ma is a nagyközönség elé tárta találmányait mindenki legnagyobb örömére. A #PTE webizódok szereplőit pedig már nemcsak youtubról és a vetítővászonról ismerhették meg a látogatók, hanem végre élőben is a PTE Otthonban.

 

Hatalmas érdeklődés az EDUCATIO-n a PTE iránt

 

Aki bent megkapta a kérdéseire a választ, kint is találkozott a PTE-vel. A két PTE-s Musikwagen szolgáltatta a zenét és a forró italokat. Az EHÖK Tigris pedig mindig vevő volt egy kis bolondozásra és egy vicces szelfire.

 

Hatalmas érdeklődés az EDUCATIO-n a PTE iránt – 3. nap / fotó: Sütő Richárd


Az utolsó napon sem távozott senki a PTE standtól információk és élmények nélkül. Köszönjük mi is az élményt és várunk mindenkit a PTE-n!

 

Fotók: Sütő Richárd és dr. Cselik Bence

 

 

Nyílt napjaink - Nézz be hozzánk Te is!

A felvételi még olyan messze van de Te kíváncsi vagy ránk?

Akkor nézz be hozzánk!

Célunk, hogy a Nyílt Napokon megismertessünk képzéseinkkel, ízelítőt kapj arról, hogy milyen módon és milyen eszközökkel dolgozunk, hol zajlik az oktatás, és nem utolsó sorban találkozz leendő hallgatótársaiddal és az oktatókkal. Kipróbálhatod magad az Egyetem padsoraiban ülve és felteheted kérdéseidet leendő hivatásodról is.

A PTE mind a 10 Karának valamennyi Nyílt Napját megtalálod az alábbi felsorolásban, valamint eseményeink között is feltöltve!

Amennyiben kérdésed lenne a programokkal kapcsolatban, keress minket bátran a megadott elérhetőségeken!

 


Állam- és Jogtudományi Ka
r

Időpont: 2018. február 7.

Helyszín: Pécs, 48-as tér 1.

Kapcsolat:

felveteli@ajk.pte.hu

felvi.ajk.pte.hu

ajk.pte.hu

www.facebook.com/jogikar

 


Általános Orvostudományi Kar

Időpont: 2018. január 10.10:00-15:00

Helyszín: Pécs, Szigeti út 12., Dr. Romhányi György Aula

Kapcsolat:

info@aok.pte.hu

felvi.aok.pte.hu

 

Bölcsészettudományi Kar

Időpont: 2017. november 22. és 2018. január 27. 

Nyitott órák hete: 2017. november 20-22. 

Helyszín: Pécs, Ifjúság útja 6.

Kapcsolat:

btkfelvi@pte.hu

www.btk.pte.hu/felvetelizoknek

www.facebook.com/ptebtk

 


Egészségtudományi Kar

Időpont: 2018. január 16. 10:00

Helyszín: Pécs, Vörösmarty u. 4.

 

Időpont: 2018. január 17. 10:00

Helyszín: Szombathely, Jókai u. 14.

 

Időpont: 2018. január 18. 10:00

Helyszín: Kaposvár, Szent Imre u. 14/b

 

Időpont: 2018. január 15. 10:00

Helyszín: Zalaegerszeg, Landorhegyi út 33.

 

Időpont: 2018. január 23. 10:00

Helyszín: Magyar Polgári Kaszinó Szerbia, 25000 Sombor Petar Bojovic körút 13.

 

Kapcsolat:

www.felvetelizoknek.etk.pte.hu

www.etk.pte.hu

info@etk.pte.hu

www.facebook.com/pteetk

 


Gyógyszerésztudományi Kar

Időpont: 2018. január 10. 10:00-15:00

Helyszín: Pécs, Szigeti út 12., Dr. Romhányi György Aula

Kapcsolat:

info@aok.pte.hu

felvi.gytk.pte.hu

 Közgazdaságtudományi Kar

Időpont: 2017. december 12. 09:00 és 2018. január 30. 09:00

Helyszín: 7622 Pécs, Rákóczi út 80. 

Kapcsolat:

www.ktk.pte.hu

felveteli@ktk.pte.hu

skype: PécsiközgázInfopont

 Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

Időpont: 2017. december 7. 10.00-12.00

Helyszín: Szekszárd, Rákóczi u. 1.

 

Időpont: 2017. november 24. 10.00-12.00

Helyszín: Pécs, Szántó Kovács János u. 1/B.

 

Időpont: 2018. január 25. 10.00-12.00

Helyszín: Szekszárd, Rákóczi u. 1.

 

Időpont: 2018. január 12. 10.00-12.00

Helyszín: Pécs, Szántó Kovács János u. 1/B.

Kapcsolat:

felveteliinfo@kpvk.pte.hu

www.felveteli.kpvk.pte.hu

 Műszaki és Informatikai Kar

Időpont: 2017. november 24. 09:00-13:00 és 2018. február 2. 09:00-13:00

Helyszín: Pécs, Boszorkány út 2.

Kapcsolat:

www.mik.pte.hu

www.felvi.mik.pte.hu

www.facebook.com/ptemik

 

Művészeti Kar

Időpont: 2018. február 7.

Helyszín: Pécs, Zsolnay Vilmos út 16. Zsolnay Kulturális Negyed

 

Zeneművészeti Intézet

Időpont: 2017. november 7.

Helyszín: Pécs, Zsolnay Vilmos út 16. Zsolnay Kulturális Negyed

 

Képzőművészeti Intézet és a Média- és Alkalmazott Művészeti Intézet

Időpont: 2017. november 8. 

Helyszín: Pécs, Zsolnay Vilmos út 16. Zsolnay Kulturális Negyed

 

Kapcsolat:

http://www.art.pte.hu/felveteli/felvetelizoknek

 


Természettudományi Kar

Időpont: 2018. január 23. 11:00 (alapképzések, osztatlan tanárképzés) 

Helyszín: Pécs,Ifjúság útja 20. Szentágothai János Kutatóközpont 

Kapcsolat:

www.ttk.pte.hu/felvetelizok 

www.facebook.com/ptettk

 

 

Irány a PTE

@iranyapte_2018

 

Építészpalánták figyelem! - Prezentációs Nap a műszaki karon

A PTE Műszaki és Informatikai Kara a kar történetében először a 2017/2018-as tanév második szemeszterét az építészképzésben nyugat-európai minta alapján szervezett Prezentációs Nappal indítja. Az esemény alkalmat ad arra, hogy az előző szemeszter legjobb hallgatói munkái publicitást kapjanak a szak összes hallgatója és oktatója jelenlétében, alapvetően azzal a céllal, hogy láthatóvá váljanak az építészműhelyek eredményei, illetve komoly motivációval kezdődjék a szemeszter, mind a hallgatói, mind pedig oktatói részről.


A PTE Műszaki és Informatikai Kara a kar történetében először a 2017/2018-as tanév második szemeszterét az építészképzésben nyugat-európai minta alapján szervezett Prezentációs Nappal indítja. Az esemény alkalmat ad arra, hogy az előző szemeszter legjobb hallgatói munkái publicitást kapjanak a szak összes hallgatója és oktatója jelenlétében, alapvetően azzal a céllal, hogy láthatóvá váljanak az építészműhelyek eredményei, illetve komoly motivációval kezdődjék a szemeszter, mind a hallgatói, mind pedig oktatói részről.A Pécsi Tudományegyetem hallgatói oktatói körbenSzintén a Prezentációs Nap során kerül sor a következő szemeszter feladatainak, terveinek és lehetőségeinek ismertetésére, köztük a pályázatok, tervezett workshopok, nyári művésztelepek előzeteseivel.

 

Prezentációs nap  - PTE MIK építészképzés


A Prezentációs nap előadásait az előző szemeszter munkáiból válogatott háttér kiállítások kísérik.

 

A Prezentációs Nap eseménye kerekasztal beszélgetéssel zárul, ahol a pécsi építészképzés olyan egykori hallgatói szerepelnek, akik azóta elismert szakemberei, sikeres résztvevői a magyar és nemzetközi építész szakmának, ezzel az építész életpálya-modell lehetőségeinek kiváló példái.

 

A kerek asztal beszélgetés moderátora Dr. Kondor Tamás egyetemi docens.

 

A meghívottak:

 

Önálló építészirodát vezetők: Dr. Csizmadi Péter és Tóth Anikó - Koós Marcsa és Sztojka Gábor
Nagyobb Építész irodákban csapatvezető: Dr. Péter Gábor (Finta Stúdió)
Látványtervezés Animáció: Kiss Gergely, Koronczi Péter
BIM: Zagorácz Márk
Design: Leits Miklós
Kivitelezés: Herczeg László (Evan94 Kft.)
Kereskedelem - Szakértés: Rácz István (Bauder)
Oktatás: Dr. Medvegy Gabriella dékán (PTE MIK)

A rendezvény főszervezője és koordinátora: Dr. Németh Pál, egyetemi docens.

Programfüzet »

Időpont: 2018. február 8. 14.00

Helye: PTE MIK Boszorkány utca 2., A010 előadó

Oldalak

Feliratkozás RSS - Felvételi hírek csatornájára