VÁGYAK - Ki vagy és ki akarsz lenni?

VÁGYAK
 

Ha azon gondolkozol, hogy milyen szakmát válassz, merre tanulj tovább, akkor először azt a kérdést kell feltenned magadnak, hogy ki vagy és ki akarsz lenni?

 

Talán unalmasan hangzik, vagy éppen ijesztően, de ha jól akarsz választani, akkor tényleg innen kell indulnod: fontos, hogy megismerd magad, hogy tisztában légy azzal, hogy hol állsz most az életedben. Ezek mellett még számos kérdésre kell tudnod választ adni, például hogy miben vagy igazán jó, miben kellene fejlődnöd, milyen jövőre vágysz. Hol, kikkel és milyen életet akarsz élni és hogy mi az a munka, amit örömmel csinálnál nap, mint nap?

 

Ugye, hogy nem is olyan könnyű mindenre választ találni?

 

Ám ha végigrágod magad ezeken a kérdéseken, elkezd majd kirajzolódni, hogy milyen szakma, milyen munkakör lenne testhezálló a személyiségedhez: milyen az a munka, amiben sikeres lennél és élvezettel csinálnád, és milyen az a munkahely, ahová utálnál bejárni és folyton azt éreznéd, hogy rossz helyen vagy…

Mert amíg nem tudod, hogy pontosan mit keresel, addig nem is fogod megtalálni. És amíg nem ismered önmagad, soha nem fogod tudni, hogy mit akarsz igazán.

 

Hogy miért?

 

Nézd meg ezt a kisvideót:

 

 

További menüpontok:

Kezedben a jövőd - 7 napos önismereti és karriertervezési program »
Pályaorientációs konzultáció »
VALÓSÁG - Mire kell felkészülnöm? »
Ha többet akarsz tudni a tudatos pályatervezésről… »
Weboldalak a pályaválasztáshoz »