Pécsi Tudományegyetem

Felvételi oldal

 

 

Van még bármilyen felvételivel kapcsolatos kérdésed?

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Felvételivel kapcsolatos kérdéseidet ne habozd feltenni, a PTE 10 karán és a központban dolgozó kollégáink állnak szíves rendelkezésetekre! Forduljatok hozzánk bizalommal!

PTE Oktatási Igazgatóság
Kapcsolat:
felveteliinfo@pte.hu
www.felveteli.pte.hu


 

Állam- és Jogtudományi Kar
Irány a pécsi jog!

A jogi kar, a Pécsi Tudományegyetem legrégebbi fakultása hagyományosan nagy hangsúlyt fektet az oktatói és hallgatói kiválóságra, az elhivatott, tehetséges hallgatók tudományos előmenetelére (diákkör, szakkollégium), és magas óraszámú, ingyenes idegen nyelvi képzés biztosításával a jogi szaknyelvi ismeretek színvonalas átadására. A pécsi jogász diplomák országszerte keresettek, elismertek.

Kapcsolat: Varga-Fuderer Anita 
felveteli@ajk.pte.hu
felvi.ajk.pte.hu


Általános Orvostudományi Kar

A jövőd itt kezdődik

Várunk Magyarország nemzetközileg egyik legismertebb karán. Széles bázisú elméleti képzés mellett, kiterjedt hazai és nemzetközi oktatókórházi gyakorlati lehetőségek, életre szóló hivatás, nemzetközileg elismert, értékes diploma. 
Kapcsolat: Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda
info@aok.pte.hu
felvi.aok.pte.hu

 

Bölcsészettudományi Kar

jót. együtt. szabadon.
Ösztöndíjak, piacképes diploma, korszerű tudás, innováció és hagyomány – Pécsi BTK

Ha olyan tudásra és diplomára vágysz, amelyben a profit mellett a gondolkodás, az alkalmazhatóság mellett az alkalmazkodni tudás, a naprakészség mellett a sokoldalúság, a problémák kreatív megoldása kap helyet, akkor a pécsi bölcsészkar a te választásod!
Kapcsolat: Kovács Bea, Bózsa-Rappai Erika
btkfelvi@pte.hu
www.btk.pte.hu/felvetelizoknek

 

Egészségtudományi Kar 
Életre szóló hivatások
A PTE ETK dinamikusan fejlődő tudományterületeken kínál életre szóló hivatásokat 5 városban: Pécsett, Kaposváron, Szombathelyen és Zalaegerszegen, valamint a szerbiai Zomborban. Aki képzéseinket választja, elkötelezi magát a humanitás, embertársain való segítés és az élethosszig tartó tanulás mellett. 
Kapcsolat:
info@etk.pte.hu
www.felvetelizoknek.etk.pte.hu

 

Gyógyszerésztudományi Kar

Várunk Magyarország legfiatalabb, dinamikusan fejlődő Gyógyszerésztudományi Karán. Kiscsoportos, gyakorlatorientált képzés, multikulturális környezet, nemzetközileg elismert, értékes diploma. 
Kapcsolat: Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda
info@gytk.pte.hu
felvi.gytk.pte.hu

 

Közgazdaságtudományi Kar
Ahonnan a karrier indul

A KTK számos lehetőséget nyújt hallgatóinak a felsőoktatási képzések mind a négy szintjén, legyen szó akár hazai és külföldi tapasztalatszerzési lehetőségekről, vagy tanórákon kívüli szakmai, és a hallgatói szervezetek által szervezett közösségépítési programokról.

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ, valamint a Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ a kar olyan alappillérei, amelyek nagyban hozzájárulnak hallgatóink kommunikációs, társas és vállalkozói készség- és képesség fejlődéséhez, munkaerő-piaci értékeinek növeléséhez.  

Kapcsolat: Nagy Norbert Péter
felveteli@ktk.pte.hu
www.ktk.pte.hu

 

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar
Szekszárd – Pécs
Egy régió, egy kar, ezernyi lehetőség

Ha a KPVK-t választod, naprakész, versenyképes tudás, gyakorlatorientált képzés és pezsgő hallgatói élet vár!
Kapcsolat: Egléné Fekete Zsuzsanna
felveteliinfo@kpvk.pte.hu
www.felveteli.kpvk.pte.hu

 

Műszaki és Informatikai Kar
Tervezd velünk a jövőd!

A Műszaki és Informatikai Kar több ezer magyar és fél ezer külföldi hallgatójával, több évtizedes tapasztalatával, modern egyetemi campusával hazánk műszaki felsőoktatásának és a magyar mérnökképzésnek egyik meghatározó intézménye.

Oktatói és kutatói tevékenységével lehetőséget biztosít hallgatóinak a magas presztízsű, nemzetközileg is elismert diploma megszerzésére.
Kapcsolat: Kukai Annamária
felvi@mik.pte.hu
www.felvi.mik.pte.hu

 

Művészeti Kar 
Prodesse et delectare /Tanítani és gyönyörködtetni.

Az itt folyó magas fokú oktatás egyedülálló módon, tudományegyetemi közegben biztosítja a művészeti képzés legmagasabb szintjét is − a művészeti doktori képzést. Képzéseinkben helyet kapnak a korszakot meghatározó, művészetet érintő mediális technikák, a zenei- és a vizuális művészeti informatika kutatás programjai is.

Kapcsolat: Pásztó Renáta
paszto.renata@pte.hu
www.art.pte.hu/felveteli/felvetelizoknek

 

Természettudományi Kar
Természettudományok, Informatika, Sporttudományok, Tanárképzés Alapképzésektől a doktori iskoláig - Nemzetközileg elismert, piacképes diploma.

Kapcsolat: Bognár László
felveteli@gamma.ttk.pte.hu 
www.ttk.pte.hu/felvetelizok